Εξαφάνιση στο Περιστέρι: Βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας η 15χρονη

0
49

Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας η 15χρονη Φωτεινή Γιαννοπούλου η οποία είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι.

Για τον εντοπισμό της ανήλικης κοπέλας είχε στηθεί μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, καθώς στην εξαφάνισή της φερόταν να εμπλέκεται κύκλωμα «loverboys» τα οποία την είχαν εξαπατήσει ωθώντας την να φύγει μαζί τους.

Η 15χρονη Φωτεινή, η οποία είναι καλά στην υγεία της, εντοπίστηκε μαζί με μια φίλη της μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και μεταφέρεται στο τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου.

Η φίλη της με την οποία βρέθηκε η 15χρονη είναι Ρομά και μαζί της είχε φύγει από το σπίτι της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 15χρονη εθεάθη και τελικά βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε στηθεί σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική με στόχο τον εντοπισμό της 15χρονης από το Περιστέρι για την οποία είχε μάλιστα βγει και Amber Alert.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος είχε κάνει δημόσια έκκληση για την 15χρονη που εξαφανίστηκε.

Zήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί, όπως τόνισε, η ανήλικη πιθανότατα να έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, με τα άτομα που το αποτελούν να είναι γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys».

Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα lover boy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here