ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χορηγός του προγράμματος «Ζήσε την Επιστήμη – Εξοπλισμός σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών»

0
25

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ υποστηρίζει το πρόγραμμα «Ζήσε την Επιστήμη – Εξοπλισμός σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών» του Ιδρύματος Μποδοσάκη και ενισχύει δώδεκα (12)  σχολικές μονάδες με την παροχή εξοπλισμού που θα μετατρέπει μία αίθουσα διδασκαλίας σε εργαστήριο φυσικών επιστημών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ).

To πρόγραμμα δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσιμης έλλειψης πολλών δημόσιων γυμνασίων σε απαραίτητο και σύγχρονο εξοπλισμό εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων της φυσικής, χημείας και βιολογίας. Η δωρεά  του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ καθιστά δυνατή τη δημιουργία εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε 12 δημόσια γυμνάσια της χώρας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση της βιωματικής μάθησης, αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης των μαθητών με τις φυσικές επιστήμες.

Καλύτερη εκπαίδευση

Όπως ανέφερε και η κα Αφροδίτη Αβραμέα, Διευθύντρια Στρατηγικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προώθηση της ποιοτικής και βιωματικής εκμάθησης, προσφέροντας στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για μία καλύτερη εκπαίδευση και εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική επαφή τους με τις επιστήμες». Και συνέχισε τονίζοντας: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αξίες του Ομίλου μας, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που αφορά στη συστηματική στήριξη της κοινωνίας, και απαντά στην προσπάθεια του Ομίλου μας να συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (SDG4), ενισχύοντας την εκπαίδευση της νέας γενιάς και διαμορφώνοντας ίσες συνθήκες εκπαίδευσης και πρόσβασης στην επιστημονική γνώση».

Τα δώδεκα δημόσια γυμνάσια που θα λάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσω του Προγράμματος, έχουν επιλεγεί με βάση τις τοπικές κοινωνίες όπου ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δραστηριοποιείται και είναι τα ακόλουθα:

ΕΚΦΕ Αλεξανδρούπολης- 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
ΕΚΦΕ Αργολίδας- Γυμνάσιο Ν. Κίου
ΕΚΦΕ Αρκαδίας- Γυμνάσιο Βυτίνας
ΕΚΦΕ Αρκαδίας- 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
ΕΚΦΕ Βοιωτίας- Γυμνάσιο Ασωπίας
ΕΚΦΕ Βοιωτίας- Γυμνάσιο Δομβραίνας
ΕΚΦΕ Ευβοίας- Γυμνάσιο Μαντουδίου
ΕΚΦΕ Ευβοίας- 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
ΕΚΦΕ Ζακύνθου- Γυμνάσιο, ΛΤ Βολιμών
ΕΚΦΕ Κοζάνης- Γυμνάσιο Γαλατινής
ΕΚΦΕ Λακωνίας- Γυμνάσιο Νεάπολης
ΕΚΦΕ Λέσβου- Γυμνάσιο Πέτρας

Η προμήθεια του εξοπλισμού έχει ήδη ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η παράδοσή του στα ωφελούμενα σχολεία. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα των φυσικών επιστημών θα ξεκινήσουν πλέον σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here