Δράμα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ορειβάτης στο όρος Φαλακρό – Τους χτύπησε κεραυνός

0
26

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε ο ορειβατικός αγώνας στο όρος Φαλακρό της Δράμας όταν ένας κεραυνός χτύπησε δυο ορειβάτες. Απολογισμός του μοιραίου συμβάντος ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 56χρονος άνδρας και να τραυματιστεί βαριά ένας 55χρονος. Τους δυο άνδρες εντόπισε η ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι «χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί».

Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21 Αυγούστου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ άσχημες καθώς βρέχει καταρρακτωδώς ενώ πέφτουν και κεραυνοί γεγονός που καθιστά επικίνδυνη και την επιχείρηση διάσωσης.

Στην επιχείρηση εντοπισμού επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σε εξέλιξη #επιχείρηση_εντοπισμού και διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού Δράμας. Επιχειρούν 14 #πυροσβέστες με 5 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here