Γιώργος Χρόνης: Δημοτική συγκοινωνία στο Ίλιον. Ένα όνειρο θερινής νυκτός για τους δημότες μας.

0
671

Ως ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ προτείναμε ουκ ολίγες φορές την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας στον δήμο μας. Η πρόταση αυτή δεν έγινε για λόγους εντυπωσιασμού. Μεταφέραμε τις απόψεις και τις επιθυμίες των δημοτών μας, που ζητούσαν και ζητούν μια καλύτερη πρόσβαση στους σταθμούς Μετρό του Αγίου Αντωνίου και της Ανθούπολης, από τις συνοικίες του δήμου μας. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από τη δημοτική αρχή, που απάντησε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της πολιτείας και όχι του δήμου. Αρκέστηκε σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στον ΟΟΣΑ χωρίς αποτελέσματα.

Επιμείναμε στην πρότασή μας υποδεικνύοντας στη δημοτική αρχή, εκτός από την ένωση των συνοικιών μας με τους σταθμούς Μετρό, να ενώσει και τις συνοικίες του δήμου μας μεταξύ τους με δημοτικές συγκοινωνιακές γραμμές (π.χ. την Παλατιανή με τη Ραδιοφωνία και το Ρίμινι, τον Άγιο Νικόλαο και τον Μιχελή με τον Άγιο Φανούριο και τη Ζωοδόχο Πηγή). Έτσι θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των δημοτών μας (ιδίως των ηλικιωμένων ανθρώπων και των μαθητών) στις περιοχές του δήμου μας και θα ήταν και μια τονωτική ένεση για τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός του εμπορικού κέντρου του δήμου μας. Θα ήταν και ένα κίνητρο να σταματήσουν οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, εντός του δήμου, με όφελος για το περιβάλλον. Επιμείναμε ιδιαίτερα για συγκοινωνιακή γραμμή που θα εξυπηρετεί όσους θέλουν να επισκέπτονται τα ιατρεία του ΙΚΑ, τόσο στην οδό Μπίμπιζα όσο και στη λεωφόρο Α. Παπανδρέου. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν αρνητική και απαξιωτική, καθώς θεωρεί ότι η δημοτική συγκοινωνία είναι μόνο να εξυπηρετεί τις γριούλες να πηγαίνουν στα νεκροταφεία.

Ως ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ υποβάλλαμε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη οικονομική πρόταση προς τη δημοτική μας αρχή για ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας ύψους 150.000 ευρώ. Υποδεικνύαμε και το πώς μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά. Με περικοπές από φιέστες και πολυέξοδες εκδηλώσεις του δήμου μας όπως π.χ. η Λευκή Νύχτα. Δεν το συζήτησαν καν. Βλέπετε επιθυμούν έργα για το «θεαθήναι» και την προσωπική τους προβολή και όχι για την ουσία και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των δημοτών.

Με λύπη μας, διαπιστώνουμε, ότι γειτονικοί μας δήμοι είτε μικρότεροι (Πετρούπολη) είτε μεγαλύτεροι (Περιστέρι), είτε με μικρό είτε με μεγάλο αποθεματικό, να διαθέτουν δημοτική συγκοινωνία, σε αντίθεση με εμάς. Ένας δήμος με αποθεματικό 6.000.000 ευρώ όπως διατυμπανίζει η δημοτική αρχή.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Γιώργος Χρόνης
δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here