Δεσμεύονται πολυτελή σαλέ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ασπεν

0
31

Μια πολυτελής έπαυλη στο Rocky Mountain που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα είναι πιθανότατα μεταξύ των πρώτων περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν του επιβληθούν κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δικηγόρους και στελέχη της αγοράς ακινήτων.

Μεταξύ των πολλών ακινήτων του Αμπράμοβιτς είναι ένα μοντέρνο σαλέ συνολικής επιφάνειας 14.000 τετραγωνικών ποδιών που βρίσκεται σε 200 στρέμματα στο Snowmass του Κολοράντο, λίγο έξω από το Άσπεν.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ένα “ισχυρό προφίλ” στη Δύση με πολυτελή γιοτ, ποδοσφαιρική ομάδα και ακίνητα σε Λονδίνο, Γαλλία και St. Bart’s, αγόρασε το σαλέ το 2008 για 36,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ντόπιοι μεσίτες λένε ότι το ακίνητο πιθανότατα θα πουληθεί για πολύ περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια λόγω των αυξανόμενων τιμών – καθιστώντας το το δεύτερο πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην περιοχή του Άσπεν.

Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης ένα σπίτι σε στυλ σαλέ 5.500 τετραγωνικών ποδιών στο Snowmass Village, το οποίο αγόρασε το 2008 για 11,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τοπικά αρχεία ιδιοκτησίας. Το ακίνητο, ακριβώς κάτω από το μεγαλύτερο σπίτι του, πιθανότατα χρησιμεύει ως ξενώνας, σπίτι επιστάτη ή σπίτι σκι, καθώς βρίσκεται δίπλα στις πίστες, λένε τοπικοί μεσίτες.

Στην πρώτη γραμμή τα ακίνητα

Οι ειδικοί λένε ότι τα ακίνητα είναι οι πρώτοι στόχοι για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων εάν επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο ολιγάρχη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ακίνητα που ανήκουν σε ολιγάρχες στις ΗΠΑ, τα ακίνητα του Snowmass αγοράστηκαν και παραμένουν στο όνομα του Abramovich, όπως λένε τα αρχεία ιδιοκτησίας της περιοχής. Η κυβέρνηση μπορεί πιο εύκολα και γρήγορα να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την επίσημη ιδιοκτησία ενός ατόμου υπό κυρώσεις, καθώς δεν χρειάζεται να περάσουν από νομικές διαδικασίες για να καθορίσουν την ιδιοκτησία.

Τα περισσότερα ακίνητα επί Αμερικανικού εδάφους που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους και ολιγάρχες διατηρούνται μέσω ανώνυμων εταιρειών “οχημάτων” για να κρύψουν την πραγματική τους ιδιοκτησία. Πολλοί ολιγάρχες μεταβίβασαν επίσης τις περιουσίες που κατείχαν στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια σε συγγενείς ή συνεργάτες. Ο Oleg Deripaska μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δύο αρχοντικών στο Μανχάταν και ενός σπιτιού στην Ουάσιγκτον σε συγγενείς. Ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε την κυριότητα τριών αρχοντικών στο Μανχάταν στην πρώην σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα το 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here