Δήμος Ιλίου: Συνεχίζεται η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

0
726

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι συνεχίζεται η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, το οποίο αποτελεί θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιλίου ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ λειτουργεί στον Δήμο μας από το 2012 και απευθύνεται σε άτομα άνω των 21 ετών και στις οικογένειές τους. Στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη των μελών του, προσφέροντας:

  • Ενημέρωση και συμβουλευτική για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, όσο και στους ανθρώπους του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
  • Υποστήριξη και συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, με στόχο την κινητοποίηση των ατόμων για θεραπεία και την παραπομπή τους στο κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο.
  • Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το πρόβλημα της εξάρτησης μέσα από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης (ενημέρωση σχολικής κοινότητας, ενημέρωση φορέων υγείας και ομάδων εργαζομένων).

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο, χωρίς λίστες αναμονής. Η προσέλευση στο πρόγραμμα είναι εθελοντική και δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιλίου ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Κάλχου 39 & Αίαντος, Ίλιον), Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 17:00, στο τηλέφωνο 2102630454 και την ηλεκτρονική διεύθυνση ilion@kethea-paremvasi.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here