Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κατηγόρησε για «προδοσία» δύο κορυφαίους στρατηγούς των μυστικών υπηρεσιών

0
33

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε δυο κορυφαίους αξιωματούχους, γεγονός που έγινε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τα διεθνή ΜΜΕ.

Πρόκειται για δύο στρατηγούς, μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας , οι οποίοι αποδείχθηκαν «προδότες», όπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, καθώς δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Oυκρανός ηγέτης απομάκρυνε τους δύο άνδρες με το επιχείρημα ότι πρόδωσαν τον όρκο τους να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ακόμη ότι, εάν υπάρξουν κι άλλοι προδότες, θα τιμωρηθούν με ανάλογο τρόπο. Σε ομιλία του, αναφερόμενος στην απομάκρυνση των δύο κορυφαίων στρατηγών, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ελήφθη μία ακόμα απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν».

Όπως αναφέρει το CNN, απομακρύνθηκαν ο πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Ναουμόβ Αντρίβ Ολεχόβιτς και ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας, Κρυβορούτσκο Σερχίβ Ολεξαντρόβιτς.

«Αυτοί οι στρατηγοί που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον όρκο πίστης για την προστασία της χώρας μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, αναπόφευκτα θα στερηθούν τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here