Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν για την κατάσταση στη Ζαπορίζια

0
25

Ο κ. Μακρόν επικοινώνησε και πάλι τηλεφωνικά σήμερα (10/09) με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την «πολύ ανησυχητική» κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις και «την κατάσταση που παραμένει πολύ ανησυχητική» και «εξέφρασαν τη στήριξή τους στη δουλειά που κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)», υπογράμμισε η γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε, επίσης, τον κ. Ζελένσκι ποιες είναι οι εξελίξεις επί του πεδίου και ζήτησε να μάθει τις ανάγκες της Ουκρανίας, που η Γαλλία θα μπορούσε να καλύψει.

Αυτήν την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακοίνωσαν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 2.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς το Κίεβο.

Οι κύριοι Μακρόν και Ζελένσκι είχαν ήδη συζητήσει την κατάσταση στη Ζαπορίζια, την περασμένη Δευτέρα (05/09). Χθες (09/09), ο ΙΑΕΑ ανέφερε ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα στο Ενερχοντάρ, την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός και ότι αυτή η κατάσταση «υπονομεύει τη λειτουργία του».

«Είναι απολύτως απαράδεκτο. Δε μπορεί να συνεχισθεί αυτό», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, ζητώντας «να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί» σε αυτή την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Η «μυστική» επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Καγκελαρίου, Όλαφ Σόλτς, πριν… ξεσπάσει το «σκάνδαλο των υποκλοπών»!
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πηγή έμπνευσης για το Χόλιγουντ, από τους “Simpsons” μέχρι το “The Crown”
Οικογενειακές διακοπές: Οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο
Ολυμπιακός: Η «βόμβα» Μαρσέλο έφερε… «εκτόξευση» στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here