Απελευθερώθηκαν οι 13 Ουκρανοί στρατιώτες από το Φιδονήσι

0
40

Λευτεριά για τους δεκατρείς Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν συλληφθεί από τους Ρώσους στο Φιδονήσι στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι συγκεκριμένοι είχαν αρνηθεί να υπακούσουν τις εντολές των Ρώσων που βρίσκονταν σε πολεμικό πλοίο και τούς ζητούσαν να παραδοθούν. Την είδηση απελευθέρωσης των δεκατριών Ουκρανών γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ με ανάρτηση της στο “Telegram”. Σύμφωνα με την Βέρεστσουκ μαζί με τους δεκατρείς αφέθηκαν ελεύθεροι και άλλοι έξι Ουκρανοί αιχμάλωτοι, οι οποίοι έγιναν ανταλλαγή με έντεκα Ρώσους που είχαν διασώσει οι Ουκρανοί από ένα βυθισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό.

Σε ό,τι αφορά τους “δεκατρείς”, η ιστορία τους έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, και όχι μόνο. “Σας μιλάμε από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο. Σας προτείνω να αφήσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε για να αποφύγετε την αιματοχυσία και τα περιττά θύματα. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε”.

Η απάντηση των Ουκρανών ήταν “Ρωσικό πλοίο άντε γ… “. Φράση που έγινε… σύνθημα στα χείλη των συμπατριωτών τους. Αρχικά, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι δεκατρείς ήταν νεκροί όταν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα, ενώ ακολούθησαν και βομβαρδισμοί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε, εκ των υστέρων, πως δεν ίσχυε και πως οι Ουκρανοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι μια που ξέμειναν από πυρομαχικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here