Αν Χες: Οι τραγωδίες της ζωής της- Ο κρυφά γκέι πατέρας που πέθανε από AIDS, η κακοποίηση και οι θάνατοι

0
53

Με υπερβολικά πολλές τραγωδίες βρέθηκε αντιμέτωπη η μητέρα της Αν Χεκ, η οποία απεβίωσε προχθές μετά από ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα.

Η 85χρονη θρησκευόμενη ψυχολόγος είχε ήδη χάσει τα τρία από τα πέντε παιδιά της καθώς και τον σύζυγό της, πριν από τον τραγικό θάνατο της ηθοποιού την Παρασκευή. Η ηθοποιός κηρύχθηκε νεκρή στις 12 Αυγούστου σε ηλικία 53 ετών – μία εβδομάδα μετά το τροχαίο δυστύχημα, όπου έπεσε σε γκαράζ σπιτιού.

Οι θάνατοι των αδερφών της

Η οικογένειά της έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με τραγωδίες, αρχής γενομένης από τον θάνατο της αδερφής της Σίνθια Χεκ σε βρεφική ηλικία λόγω καρδιακής πάθησης, τον κρυφά ομοφυλόφιλο πατέρα Ντόναλντ Χεκ που πέθανε από AIDS το 1983 και αργότερα την ίδια χρονιά και τον αδερφό της Νάθαν που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Νιου Τζέρσεϊ στα 18 του. Το 2006, η μεγαλύτερη αδερφή της Αν Χεκ, η Σούζαν πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο σε ηλικία 48 ετών.

Η προβληματική σχέση της ηθοποιού με την οικογένειά της έγινε για πρώτη φορά γνωστή μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της «Call me Crazy» το 2001, με την Αν να απομακρύνεται από την μητέρα της ως αποτέλεσμα της σχέσης της με την Έλεν ντεΤζένερις. Στο βιβλίο της η Χεκ αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της, Ντόναλντ στα νεανικά της χρόνια και πως κόλλησε έρπητα των γεννητικών οργάνων ως αποτέλεσμα της κακοποίησης.

Και δεν ήταν η μόνη: και η αδερφή της Σούζαν στη δική της βιογραφία αποκάλυψε πως ο πατέρας τους έζησε μια παράξενα διπλή ζωή.

Ο κρυφά ομοφυλόφιλος πατέρας της Αν Χεκ – Ένας από τους πρώτους που πέθαναν από AIDS

Την ημέρα, ήταν κρυφά ομοφυλόφιλος και θεοσεβούμενος αρχηγός μιας χορωδίας Βαπτιστών αλλά τη νύχτα, άφηνε την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά στο σπίτι για να κάνει βόλτες σε γκέι μπαρ στη γενέτειρά του, την Αουρόρα του Οχάιο.

Η Νάνσι Χεκ έγραψε στο βιβλίο της «The Truth Comes Out», ότι κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Ντόναλντ, πως το ζευγάρι πειραματιζόταν με το νιτρικό αμύλιο, γνωστό ως poppers, για να ζωντανέψει τη σεξουαλική του ζωή. Όπως έγραψε: «Ο Ντον κι εγώ χρησιμοποιούσαμε το poppers μαζί. Όταν μετακομίσαμε στο Ατλάντικ Σίτι, ζούσαμε στο σπίτι του ‘επιχειρηματικού’ συνεργάτη του Ντον, όπου μας έδωσαν μερικά μπουκαλάκια με αυτό το πράγμα για να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή. Αλλά είμαι μια πολύ μη -γκέι σύζυγος που πείστηκα να σνιφάρω τα poppers ως καινοτομία για τη σεξουαλική μας ζωή. Φαινόταν αρκετά αθώο. Γιατί να αμφισβητήσω τον σύζυγό μου;».

Αλλά όπως ανέφερε, αφότου διάβασε ένα άρθρο σχετικά με την επικράτηση των poppers στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο ο σύζυγός της όσο και ο «συνέταιρός» του ήταν ομοφυλόφιλοι.

Το 1983, ο Ντόναλντ Χεκ έγινε ένας από τους πρώτους Αμερικανούς που πέθαναν από AIDS, μόλις δύο χρόνια αφότου ο φονικός ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε μια ομάδα ομοφυλόφιλων ανδρών.

Όταν η μητέρα της δεν πήρε καθόλου καλά την σχέση της με την Έλεν ντεΤζένερις

Το δράμα όμως δεν είχε τελειώσει εκεί για την οικογένεια. Η Αν Χεκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μπήκε στη μαύρη λίστα της οικογένειας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το δημόσιο λεσβιακό της ειδύλλιο με την Έλεν ντεΤζένερις. Και φαίνεται πως η μητέρα της δεν ενέκρινε την σχέση της αυτή.

Η Νάνσι Χεκ, η οποία είναι χριστιανή ψυχολόγος και χρησιμοποιεί τη Βίβλο στην πρακτική της ωςσύμβουλος, ήταν αρχικά έξαλλη όταν η κόρη της της είπε το 1997 ότι είχε ερωτευτεί την διάσημη παρουσιάστρια. «Βυθίστηκα στη δυσπιστία και την οργή» είχε γράψει. «Είμαι εμβρόντητη, σε κατάσταση σοκ. Έχει ξεχάσει η Αν τι έχει κάνει η ομοφυλοφιλία στην οικογένειά μας;. Πώς θα μπορέσουμε ποτέ να κλείσουμε το χάσμα, η δηλωμένη ετεροφυλόφιλη μητέρα και η δηλωμένη ομοφυλόφιλη κόρη;»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here