“Ανακτήθηκε το Ιρπίν… “, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

0
29

Την απελευθέρωση της πόλης Ιρπίν στην Ουκρανία όπου οι μάχες μαίνονταν για πολλές εβδομάδες ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει, μέχρι στιγμής, επαληθευτεί.

Ο δήμαρχος Ολεξάντρ Μαρκούσιν με βίντεο που ανάρτησε στο κανάλι του στο Telegram ανακοίνωσε ότι η πόλη, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, τέθηκε εκ νέου στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

Η πόλη ήταν από τα κύρια σημεία που διεξάγονταν μάχη των Ουκρανών με τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

«Eχουμε καλά νέα σήμερα, το Ιρπίν απελευθερώθηκε», ανέφερε ο δήμαρχος προσθέτοντας:  «Κατανοούμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις εναντίον της πόλης μας και θα την υπερασπιστούμε με θάρρος».

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο και ενός μικρού χωριού στα ανατολικά περίχωρα του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις εκκαθάρισης στα σπίτια που καταστράφηκαν στο Μάλα Ρόγκαν, το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τεσσάρων  χιλιομέτρων ανατολικά του Χαρκόβου.

«Υπάρχουν πτώματα Ρώσων λίγο πολύ παντού», περιέγραψε στο AFP ένας Ουκρανός στρατιωτικός, που υπολογίζει τις ρωσικές απώλειες σε τουλάχιστον 25 στρατιώτες.

Ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα, που είχαν σταθμεύσει στις αυλές των σπιτιών, καταστράφηκαν επίσης από τις μάχες.

Η επίθεση από τις δυνάμεις του Κιέβου διεξήχθη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όμως οι επιχειρήσεις για την προστασία και ασφάλεια του χωριού διαρκούν κάποιες ημέρες, με τους Ρώσους στρατιώτες να κρύβονται σε κελάρια ή στα γύρω δάση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here