«Άνθρακες» το bitcoin για το Ελ Σαλβαδόρ- Στο -50% η επένδυση του

0
20

Η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει η κυβέρνηση στα ταμεία της έχει πέσει πάνω από 50% στα $105 εκατ. Παραμένουν οι ανησυχίες για το χρέος, ενώ επιβραδύνεται η ανάπτυξη. Η υπομονή είναι το κλειδί λέει ο πρόεδρος στο Twitter.

To Ελ Σαλβαδόρ πόνταρε την οικονομική του σωτηρία στο bitcoin, αλλά μέχρι τώρα το στοίχημα δεν φαίνεται να αποδίδει όπως ήλπιζε ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει η κυβέρνηση στα ταμεία της έχει πέσει πάνω από 50% στα $105 εκατ., η υιοθέτηση του bitcoin δεν έχει εξαπλωθεί και η χώρα χρειάζεται άμεσα πολλά χρήματα για να εξυπηρετήσει δανειακές υποχρεώσεις άνω του $1 δισ. την επόμενη χρονιά.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η τιμή του bitcoin έχει βουτήξει πάνω από 70% από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021 και πάνω από 55% από τότε που ο Μπουκέλε ανακοίνωσε το σχέδιο του.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ανάπτυξη του Eλ Σαλβαδόρ έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει υψηλό και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ανήλθε στο 87%.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπουκέλε ζήτησε από τους πολίτες την περασμένη εβδομάδα να μην ανησυχούν καθώς μετά τη bear market η αξία του κρυπτονομίσματος θα εκτοξευτεί. «Η υπομονή είναι το κλειδί» έγραψε στο Twitter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here