Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα στο Λούβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
64

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε μέρος χθες στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία όπου ένας άνδρας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και πέταξε τούρτα στο πιο διάσημο έκθεμά του, την «Μόνα Λίζα»!

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνουν τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα «λερωμένο» με λευκή κρέμα ή σαντιγί.

Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που λερώθηκε ήταν το προστατευτικό γυαλί που βρίσκεται μπροστά από το ανεκτίμητο έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Να Βίντσι την περίοδο 1503-1519.

Maybe this is just nuts to mebut an man dressed as an old lady jumps out of a wheel chair and attempted to smash the bullet proof glass of the Mona Lisa. Then proceeds to smear cake on the glass, and throws roses everywhere all before being tackled by security. ??? pic.twitter.com/OFXdx9eWcM

— Lukeee (@lukeXC2002) May 29, 2022

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα. Προς έκπληξη όμως των υπόλοιπων επισκεπτών του μουσείου, ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε τη «Μόνα Λίζα» και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα.

#WATCH #蒙娜麗莎#盧浮宮 被“老奶奶”扔蛋糕】30日,一名男性著女裝戴假髮僞裝成“老婦人”,沖向 #法國 盧浮宮中的名畫《蒙娜麗莎》,試圖砸碎作品外部的防彈玻璃。失敗後,又繼續在上面塗抹奶油蛋糕。由於畫的外面有防彈玻璃保護,這件著名的藝術品完全沒有受到傷害。#France #MonaLisa #Louvre pic.twitter.com/r3punnLwgk

— 鳳凰網 (@ifenglobal) May 30, 2022

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό.

Το συμβάν έληξε γρήγορα, και χωρίς τη παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε αμέσως.

Αναρτήσεις στα social media επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του δράστη είχε πιθανώς «ακτιβιστικά κίνητρα» και ότι ο στόχος του (με βάση όσα είπε κατά την «επίθεση») ήταν να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του πλανήτη.

Can anybody translate what ole dude was saying as they where escorting him out? pic.twitter.com/Uy2taZ4ZMm

— Lukeee (@lukeXC2002) May 29, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here