Το «Κανάλι Ένα 90,4» συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

0
23

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4» συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με μία συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος ετοίμασε – αποκλειστικά για το «Κανάλι Ένα 90,4» – ένα πρόγραμμα με όλα τα αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει για το μεγάλο λιμάνι στην πολυετή καριέρα του, τα οποία διασκεύασε ειδικά για τη συναυλία με τίτλο «Κάτω στον Πειραιά». Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Ηρώ Σαία και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Στη συναυλία συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων Πειραιά του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου της πόλης και κορυφαίοι μουσικοί. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 20.30 με τη στήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Μαιευτικής Κλινικής «Ρέα» και του Shopflix.gr.

Το “Κανάλι Ένα 90,4” ξεκίνησε ανεπίσημα τη λειτουργία του στις 13 Μαΐου του 1987, μεταδίδοντας αρχικά από το κτίριο του Δημαρχείου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή. Η επίσημη λειτουργία του ωστόσο ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 26 Ιουνίου του 1987, «γεγονός που», όπως αναφέρεται, «άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση και τη νομιμοποίηση εκατοντάδων ραδιοσταθμών σε ολόκληρη τη χώρα, φέρνοντας την πολυπόθητη “Άνοιξη της Ραδιοφωνίας”».

«Στο διάβα αυτών των δεκαετιών, το πρωτοπόρο Κανάλι Ένα 90,4, πάντα με τη βοήθεια του κορυφαίου δυναμικού του και τη στήριξη των δημοτικών Αρχών και των παρατάξεων, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στον «αέρα» του κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού. Παράλληλα, τα μικρόφωνα του Δημοτικού Ραδιοφώνου ήταν – και είναι – πάντα ανοιχτά στους ακροατές του», σημειώνεται και προστίθεται πως 35 χρόνια μετά, το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά συνεχίζει «ακούραστα να προσφέρει στον ακροατή, μέσα από τη συχνότητα 90,4 αλλά και την ιστοσελίδα kanaliena.gr –και σύντομα μέσα από το webtv – έγκυρη ενημέρωση και εξαιρετική ψυχαγωγία, με την πολυφωνία, την πολυμορφία και την αμεσότητα που χαρακτηρίζουν τις εκπομπές του».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here