Το «ευχαριστώ» του Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά για τα δύο Canadair και η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη

0
40

Ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε δημόσιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να ευχαριστήσει την Ελλάδα για τα δύο Canadair που απεστάλησαν και θα χρησιμοποιηθούν στις πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή στην προσπάθεια κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την αποστολή δύο αεροσκαφών.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας» έγραψε στα ελληνικά, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθές, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας. pic.twitter.com/D7RxodsMFL

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 16, 2022

Μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη λόγω του ακραίου καύσωνα που «σαρώνει» τη δυτική Ευρώπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Γαλλία, δίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης»

Ο κ. Πρωθυπουργός απάντησε στο μήνυμα του Γάλλου Προέδρου, μέσω ανάρτησης, στην οποία αναφέρει:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία, δίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και την κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη».

Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη! https://t.co/w5AyQmHncn

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 16, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here