Συνελήφθη ο Βασίλης Δημάκης στον Πειραιά

0
33

Συνελήφθη ο Βασίλης Δημάκης πριν από λίγο στην περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο Βασίλης Δημάκης συνελήφθη από άνδρες της ΕΚΑΜ οι οποίοι έκαναν έφοδο στο σπίτι γυναίκας αλβανικής καταγωγής, γνωστής στις Αρχές και φίλης του Δημάκη η οποία και τον φιλοξενούσε από όταν είχε σπάσει το βραχιολάκι του.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είχε χορηγηθεί στον καταδικασμένο κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, σταμάτησε να εκπέμπει σήμα, με τις Αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ήταν προγραμματισμένο να δώσει το «παρών» σε μάθημα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, όπου φοιτά, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το τελευταίο ίχνος του καταγράφηκε στην περιοχή της Νίκαιας.

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

Όντας κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος μαθητής.

Συνελήφθη ο Βασίλης Δημάκης – Είχε στείλει επιστολή λίγες ώρες πριν

Νωρίτερα σήμερα, ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης απέστειλε επιστολή στο 2020mag.gr και εξηγούσε τους λόγους της πράξης του. Μέσω αυτής ρίχνει ευθύνες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία όπως αναφέρει «φέρει τεράστια ευθύνη στην ομολογουμένως κακή απόφαση που έλαβε για μένα».

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος έσπασε το βραχιολάκι, αναφέρεται σε περιστατικό κατά το οποίο δεν του είχε επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο πανεπιστήμιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Κάθε μέρα κινδύνευα με το να παραμείνω στον Κορυδαλλό, εννοώ με τη συγκεκριμένη διοίκηση. Τρεις εβδομάδες δεν έβγαινα στο πανεπιστήμιο για τη διά ζώσης παρακολούθηση των δύο τελευταίων μαθημάτων μου χωρίς καμία απολύτως εξήγηση, χωρίς να μας ενημερώνουν, χωρίς να απαντάνε στα αιτήματά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν περιμένω την απόλυτη Δημοκρατία, απλά περιμένω περισσότερη Δημοκρατία. Αποφάσισα να αλλάξω ως άνθρωπος και άλλαξα, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας άνθρωπος», σημειώνει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here