Συγκέντρωση στο δημαρχείο Αιγάλεω για τα αδέσποτα

0
965

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται την Πέμπτη 19/1/17 στο δημαρχείο Αιγάλεω στις 12:00 το μεσημέρι στον 3ο όροφο, από πολίτες και φορείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν ότι ο Δήμος Αιγάλεω πέταξε και κατέστρεψε τα τρία ξύλινα σπιτάκια που είχαν πληρώσει φιλόζωοι και είχαν τοποθετήσει σε μια πρασιά ώστε να βρίσκουν καταφύγιο αδέσποτα σκυλιά, τα οποία ειδικά αυτές τις μέρες με τον χιονιά υπέφεραν ακόμα περισσότερο από το κρύο. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το συμβάν έγινε στο Αιγάλεω το πρωί της 13ης Ιανουαρίου και ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Φίλης ήταν εκείνος που χαρακτήρισε ως«αυθαίρετες κατασκευές» τα σκυλόσπιτα.

Μεταξύ όσων αντιδρούν, είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω Κώστας Γεωργόπουλος ο οποίος έκανε την παρακάτω καταγγελία:

Σαν δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω, θέλω να δηλώσω την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία μου για την καταστροφή των σκυλόσπιτων στην περιοχή του Λιούμη και να ζητήσω συγνώμη. Τέτοιες πράξεις με βρίσκουν απέναντι και με κάθε ευκαιρία δηλώνω την αντίθεση μου. Είναι κρίμα τέτοιες ενέργειες να μηδενίζουν άλλες φιλοζωικές δράσεις του δήμου μας. Να θυμίσω τα ενημερωτικά φυλλάδια που έβγαλε ο δήμος μας καθώς και την τοποθέτηση πινακίδων σε πολλά πάρκα και πλατείες για την ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης όμως το γεγονός ότι γινόμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων τόσο από δημότες όσο και πλήθος δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, για τις ακαθαρσίες των ζώων σε πάρκα,πλατείες πεζοδρόμια. Εκεί λοιπόν πρέπει να αναλάβουμε και εμείς ως ιδιοκτήτων ζώων συντροφιάς τις ευθύνες που μας αναλογούν. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Φταίμε.Και δυστυχώς δίνουμε δικαιώματα. Αν ήμασταν εμείς σωστοί, οι αντιδράσεις των υπολοίπων θα ήταν μηδαμινές.
Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι φιλόζωοι δημοτικοί σύμβουλοι που καθημερινά παλεύουμε για τα δικαιώματα των ζώων και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Ενδεικτικά αναφέρω τον Yannis Agapiou. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία τόσο των ανεύθυνων ιδιοκτητών όσο και των “αγανακτισμένων” πολιτών.

Δείτε το event στο facebook σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι πολίτες.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here