Σε εξηγήσεις καλεί η Εισαγγελία την χήρα του Γ. Τράγκα- Περί τα 30 εκατ. ευρώ στο στόχαστρο των αρχών

0
7

Εξηγήσεις για περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν ανακριβώς καλείται να δώσει στην Εισαγγελία η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά η οποία ελέγχεται για οικονομικά δεδομένα που συνολικά φθάνουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιογράφος κ. Καρρά, καλείται σε ανωμοτί κατάθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που την ελέγχει για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για το διάστημα που περιλαμβάνει τα οικονομικά έτη από το 2012 έως το 2016. Καλείται επίσης η κ. Καρρά σε εξηγήσεις και για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα της μη υποβολής πόθεν έσχες, με το διάστημα που ελέγχεται να αφορά την τελευταία 5ετία.

Η έρευνα για την χήρα του εκδότη ξεκίνησε στην Εισαγγελία πρωτοδικών μετά την διαβίβαση του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων Χαράλαμπου Βουτλιώτη, στο οποίο φαίνεται να αναφέρεται ότι η υπό διερεύνηση δημοσιογράφος απέκρυπτε οικονομικά στοιχεία που για κάθε έτος υπολογίζονται σε 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εκτίμηση των στοιχείων αυτών, η κ. Καρρά δεν δήλωνε είτε καταθέσεις σε ατομικούς της λογαριασμούς, είτε σε κοινούς με τον αποβιώσαντα εκδότη είτε δεν δήλωνε νεοαποκτηθέντα ακίνητα. Η εκτίμηση της Αρχής είναι ότι η δημοσιογράφος ενδέχεται κατά την τελευταία 10ετία να απέκρυψε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Η κ. Καρρά θα δώσει τις εξηγήσεις που της ζητούνται αφού λάβει προθεσμία από τον Πταισματοδίκη, ο οποίος κατ’ εντολή της Εισαγγελίας την καλεί ενώπιον του, ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να αντιτάξει στις αιτιάσεις των αρχών, την δική της θέση έναντι των οικονομικών στοιχείων που τέθηκαν υπό διερεύνηση.

Αν ο 21ος αιώνας είναι τράπουλα, ο Elon Musk είναι το Τζόκερ…
Χριστούγεννα 2022: Πανάκριβα τα στολίδια- Πόσο θα κοστίσει το δέντρο
Ιδού το νέο μοντέλο ενεργειακής αγοράς που εισηγείται η ΚομισιόνΗ Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με εισβολή
Ποιοι εργαζόμενοι κερδίζουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα στην Ελλάδα

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here