Ρωσία: Πλήρωσε και δεύτερο ομόλογο, ύψους 65,63 εκατ. δολ.

0
36

Την ικανότητά της να εξυπηρετεί το χρέος της επιβεβαίωσε η Ρωσία, πληρώνοντας ένα κουπόνι στο ευρωομόλογο που λήγει το 2029, σηματοδοτώντας τη δεύτερη επιτυχημένη πληρωμή τοκομεριδίων.

Το ρούβλι σημείωσε μικρή μεταβολή στα 104,05 έναντι του δολαρίου και είχε σημειώσει άνοδο 0,3% για να διαπραγματευτεί στις 114,27 έναντι του ευρώ.

Το ρούβλι έχει σταθεροποιηθεί αφού υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό των 120 στη Μόσχα νωρίτερα τον Μάρτιο και ακόμη περισσότερο στη διατραπεζική αγορά στα 150 ρούβλια ανά δολάριο, καθώς η Ρωσία δέχτηκε πλήγμα από τις άνευ προηγουμένου δυτικές κυρώσεις ως απάντηση για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων

Οι συναλλαγές στην αγορά κρατικών ομολόγων OFZ συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα μετά την αναστολή στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να αγοράζει ομόλογα OFZ, ελπίζοντας να περιορίσει τη μεταβλητότητα, αφού διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 20% μετά από την έκτακτη αύξηση επιτοκίων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει το ύψος των παρεμβάσεων της στην αγορά OFZ που βοήθησαν στη σταθεροποίηση των τιμών και παρείχαν επιπλέον ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς OFZ, διαμορφώθηκαν στο 13,68% την Τρίτη, αφού έφθασαν στο υψηλό του 19,74% τη Δευτέρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here