Προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπακοκαυμενάκηδων και του περίφημου Τσέχου Σμετς (Τρ. Πειραιώς, ΟΠΑΠ) για το 30% της Ελλάκτωρ!

0
30

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με πανίσχυρο ξένο παίκτη, με επιτυχημένη προϊστορία στην ελληνική επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά, βρίσκονται οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες, όσον αφορά την πώληση των μετοχών που κατέχουν (άνω του 30%) στον κατασκευαστικό – και όχι μόνο – όμιλο «Ελλάκτωρ»!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, οι «εφοπλιστές» των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, διενεργούν την ώρα τούτη συνομιλίες με το fund του περίφημου Τσέχου επενδυτή Σμετς, ο οποίος είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν στο μετοχικό κεφάλαιο τόσο της εισηγμένης συστημικής τράπεζας Πειραιώς, όσο και πολύ μεγάλης πρώην κρατικής εταιρείας υψηλής κεφαλαιοποίησης (ΟΠΑΠ), ενώ είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως ένας εκ των δύο υποψηφίων, για την απόκτηση της ΔΕΠΑ Υποδομών που κατέληξε στην κοινοπραξία Italgas- Ομίλου Κοπελούζου!

Ο Τσέχος «παίκτης» των αγορών, φέρεται να έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του 30% και πάνω, που κατέχουν στον Ελλάκτωρα οι Μπακοκαυμενάκηδες, οι οποίοι λόγω των εξελίξεων στην Ενέργεια και της διεθνούς ευνοϊκής για τον κλάδο συγκυρίας, έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη και φέρονται να ζητούν ως τίμημα 1,80 ευρώ ανά μετοχή!

Η προηγούμενη πρόταση που είχαν λάβει, σε διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα πριν από 20 μέρες, ήταν στην τιμή των 1,50 ευρώ και προερχόταν από μεγάλη εγχώρια επιχειρηματική οικογένεια!

Την ώρα τούτη ωστόσο ο Τσέχος, που μπήκε σφήνα τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπακοκαυμενάκηδων – επιχειρηματικής οικογένειας είχαν «παγώσει», φέρεται να έχει ανεβάσει την προσφορά του στα 1,70 ευρώ ανά μετοχή, πλησιάζοντας πολύ τις απαιτήσεις των «εφοπλιστών» της ορεινής Αρκαδίας και του Αστέρα Τρίπολης!

Υπό αυτό το πρίσμα οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν έρθει πολύ κοντά! Ο Τσέχος θέλει πολύ να μπει στον Ελλάκτωρα, τον πιστεύει, ενώ οι «εφοπλιστές» θα φύγουν με ένα κέρδος τουλάχιστον της τάξης του 25%!!!

Από την άλλη πλευρά, η εκτίμηση της στήλης είναι πως η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια θα έπρεπε να την «καθαρίσει» τη δουλειά, γιατί οι προοπτικές που διανοίγονται είναι τεράστιες!

Εν πάσει περιπτώσει, προς το παρόν αναμένουμε την ετυμηγορία των Μπακοκαυμενάκηδων, οι οποίοι ως γνωστόν δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου μαμούθ (από 300-500 εκατ. ευρώ) που σχεδιάζουν οι Ολλανδοί στον Ελλάκτωρα!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here