Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού δημιουργία του Δήμου Αιγάλεω, του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού και του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»

εγκαινειάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2010 και από την 1η Δεκεμβρίου λειτουργεί επίσημα για το κοινό. Σκοπός του είναι να στεγάσει, να διατηρήσει και να διαδώσει την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας και παράλληλα να τα αξιοποιήσει για την εκπαίδευση του κοινού. Το Μουσείο φιλοξενεί κειμήλια (νομίσματα, λευκά είδη, βιβλία, φωτογραφίες, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, κ.λπ.) από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας που δώρισαν Μικρασιάτες, τόσο του Δήμου Αιγάλεω, όσο και από άλλα σημεία της Ελλάδας.
Στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού οργανώνονται οι πρώτοι τύποι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε Δημοτικά και Γυμνάσια Σχολεία της περιοχής καθώς και σε ενήλικες. Η πρώτη οργανωμένη επίσκεψη μαθητών του Δήμου μας με βάση και το πρώτο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις και από άλλα σχολεία.
Παράλληλα από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν μια σειρά από ιστορικά σεμινάρια πάνω στην ιστορία της Μικράς Ασίας και τα οποία θα απευθύνονται σε ενήλικες. Το πρόγραμμα τους θα ανακοινωθεί σύντομα μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Αιγάλεω και του Συλλόγου Μικρασιατών.
Σύντομα ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει στο Μουσείο μια σειρά από κάρτες με εκθέματα του Μουσείου και συνταγές από τη Μικρά Ασία, με σκοπό πάντοτε την προβολή του πολιτισμού της Μικράς Ασίας και τη γνωριμία με την προσφυγική ιστορία του Δήμου Αιγάλεω.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωί (11:00-13:00) και κάθε Κυριακή (11:00-13:00 και 18:00-20:00). Για ξεναγήσεις σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε Συλλόγους και άλλους φορείς εκτός των προκαθορισμένων ημερών κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού απευθυνθείτε στον κ. Γιάννη Κουτούλια στο τηλέφωνο: 6944315227 ή στην κ. Αθηνά Δασκαλάκη στο 6945867941.
Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο διαδίκτυο: http://mikrasiatesaigaleo.wordpress.com/
Καραϊσκάκη 2-4, Αιγάλεω, 12242
Τηλ.: 2105908767