Περιστέρι: Συγκέντρωση στις 26 Γενάρη για την υποδοχή και ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

0
1217

Συγκέντρωση με αίτημα την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο Σχολείο  χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, πραγματοποιεί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου την Πέμπτη 26 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ στην Π. Τσαλδάρη και 25ης Μαρτίου. Σημειώνεται πως εκείνη την μέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, και η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό της πόλης με τη μαζική του συμμετοχή να διεκδικήσει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών και την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Παράλληλα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της πόλης καταγγέλλει τις απαράδεκτες ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις, που ακούστηκαν από μια μικρή μειοψηφία, με αφορμή τον ερχομό των προσφυγόπουλων για μάθημα σε σχολεία του Περιστερίου. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα διωγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα καθώς και να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, «o λαός του Περιστερίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς».

Η Λαϊκή Επιτροπή οργανώνοντας τη θερμή υποδοχή των προσφύγων – μαθητών καλεί επίσης την εργατική τάξη να τους καλωσορίσει προσφέροντας συμβολικά σχολική ύλη (στυλό, τετράδια, τσάντες κτλ.). Για αυτό συγκεντρώνει σχολικά είδη καθημερινά το απόγευμα από τις 5 μ.μ. – 8 μ.μ..

Για την οργάνωση όλης αυτής της δραστηριότητας αλληλεγγύης και διεκδίκησης, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου διοργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών).

Αποφάσεις μαζικών φορέων

Μαζικοί φορείς της πόλης, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η φοίτηση προσφύγων μαθητών σε σχολείο στο Περιστέρι, ανακοίνωσαν τη στήριξή και την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ειδικότερα, το Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων επισημαίνει ότι οι ένοχοι της προσφυγιάς είναι ίδιοι με όσους «διεξάγουν τον πόλεμο ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα επιβάλλοντας εργασιακό μεσαίωνα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ, ο ΣΕΒ, η ΕΕ και τα κόμματα τους που ψηφίζουν και εφαρμόζουν συνεχόμενα αντεργατικά μέτρα συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνα παζάρια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, παζάρια που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο γενικές και σκληρές αντιπαραθέσεις με θύματα τους λαούς της περιοχής και τα παιδιά μας».

Από την πλευρά της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Περιστερίου να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους, αθωώνοντας τον ένοχο για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν στην άκρη τους φόβους και να μην ενδώσουν σε ρατσιστικές – φασιστικές φωνές. Τέλος, αντίστοιχες είναι και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» όπως και της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here