Πατρόν: To Τζακ Ράσελ που παρασημοφόρησε ο Ζελένσκι- Μυρίζει νάρκες

0
33

Ενας εκπαιδευμένος σκύλος Τζακ Ράσελ έχει γίνει ήρωας για την Ουκρανία και λατρεύεται από τους Ουκρανούς σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Η Ουκρανία εδώ και τρεις μήνες βιώνει τον απόλυτο εφιάλτη, με τη Ρωσία να έχει εισβάλλει στα εδάφη της σκορπώντας το θάνατο. Χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, εκατομμύρια αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς, εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τα σπίτια τους και όλοι οι Ουκρανοί υπέστησαν μια ξαφνική και ριζική ζοφερή ανατροπή. Βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, σε μια χώρα που δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τον τόπο τους προ της 28ης Φεβρουαρίου, ζώντας καθημερινά με το φόβο του θανάτου και αντιμετωπίζοντας τις βόμβες του Πούτιν που τους χτυπούν καθημερινά και αδιαλείπτως.

Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, ένας σκύλος, ο Patron, ο οποίος εμπλέκεται και αυτός στον πόλεμο, προστατεύοντας τους Ουκρανούς, δίνει έναν διαφορετικό τόνο, τόσο στα social media όσο και στο… Προεδρικό Μέγαρο του Κιέβου. Δεν προστατεύει απλά τους Ουκρανούς αλλά είναι και η εικόνα του προκαλεί χαμόγελα μέσα σε αυτές τις τόσο μαύρες ημέρες.

Ο Patron, το όνομα του οποίου στα ουκρανικά σημαίνει «φυσίγγι», είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί για να εντοπίζει νάρκες και σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση το εν λόγω Τζακ Ράσελ έχει βοηθήσει τον εντοπισμό περισσότερων από 250 ρωσικών εκρηκτικών στο Τσερνίχοφ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι παρασημοφόρησε τον σκύλο που βρίσκει νάρκες!

Kαι πλέον, ο ειδικός σκύλος ανίχνευσης ναρκών της Ουκρανίας Patron είναι ν ένας από τους τελευταίους παρασημοφορημένους ήρωες της χώρας, με το καθώς το κουτάβι έλαβε χθες μετάλλιο από τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι . Και υπήρχαν και διεθνείς παρουσίες στην παρασυμοφόρησή του, καθώς η… τελετή έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Ουκρανού Προέδρου με τον Καναδό πρωθυπουργο Τζαστίν Τριντό ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη έκπληξη χθες στο Κίεβο για να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας.

Ο Πατρόν, το όνομα του οποίου σημαίνει «φυσίγγιο» στα ουκρανικά, γαύγισε και κούνησε την ουρά του καθώς του απένημαν το μετάλλιο.

Μάλιστα, σε ένα αστείο στιγμιότυπο, καθώς ο σκύλος δεν σταματούσε να γαυγίζει, ο Ζελένσκι είπε στον Τριντό να προσποιηθεί ότι ψάχνει στις τσέπες του για λιχουδιά για να σταματήσει ο Πατρόν!

Και οι κρατικές υπηρεσίες έκτακης ανάγκης της Ουκρανίας στη συνέχεια έκαναν πλάκα στο Telegram με τον Πατρόν και τη συνάντηση με τον Τριντό.

[Ο Πατρόν]ήταν εξαιρετικά χαρούμενος που συνάντησε έναν πραγματικό φίλο της Ουκρανίας, παρόλο που ο κ. Τριντό δεν βρήκε ένα κομμάτι από το αγαπημένο τυρί του Πατρόν».

Σύμφωνα με το SES, ο Ζελένσκι είχε επίσης απονείμει μετάλλια σε Ουκρανούς πυροτεχνουργούς για την εξουδετέρωση ναρκών. Ανάμεσά τους ήταν και ο ιδιοκτήτης του Πατρόν, ο ταγματάρχης Myhailo Iliev της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε το Reuters.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες. Και μαζί με τους ήρωές μας, έναν υπέροχο μικρό σκύλο – τον Πατρόν- ο οποίος βοηθά όχι μόνο να εξουδετερώσει εκρηκτικά αλλά και να διδάξει στα παιδιά μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή ναρκών», δήλωσε ο Ζελένσκι μετά την τελετή, ανέφερε το Reuters.

Ο Πατρόν κερδίζει likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 210.000 ακόλουθους στο Instagram, που τον λατρεύουν για στιγμές όπως αυτή που φάνηκε να αποκοιμιέται σε μια συνέντευξη Τύπου. Αλλά και αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές που εντοπίζει νάρκες…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here