Παρέμβαση Σίμου (και άλλων δημάρχων) κατά πλειστηριασμών και κατασχέσεων

0
1418

Παρέμβαση των  5 δημάρχων με το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών, κράτους, Δήμων

Η  κυβέρνηση έχει  βάλει μπροστά  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,  με στόχο το βιός και  την κατοικία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών  που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κυνήγι τραπεζών και κράτους. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα εντείνει την πάλη του ενάντια στους πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση απαντά με την ποινικοποίηση της. Την ίδια ώρα, όχι  τυχαία, πολλαπλασιάζονται και οι δήθεν πρωτοβουλίες για “την  σωτηρία  της πρώτης   κατοικίας” .  Δίπλα στο «μαστίγιο» της καταστολής, η κυβέρνηση  και κάθε λογής πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντες, έχουν εξαπολύσει μια ολόκληρη εκστρατεία κοροϊδίας σε βάρος του λαού. Παραποιούν για άλλη μια φορά την πραγματικότητα. Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για  να μένει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή  επιδρομή κεφαλαίου – κυβέρνησης, που  βγάζει στο σφυρί την λαϊκή κατοικία,  με οδηγό τους  την  προστασία  των τραπεζών, την επιδότηση με ζεστό χρήμα των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.

Σε αυτό το σκηνικό δίνει το παρόν και ένα μέρος των δημοτικών αρχών. Πρόσωπα και  αστικές δυνάμεις στους Δήμους, που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική στην τοπική διοίκηση και ασκούνται για  χρόνια  στην παραπλάνηση, προτείνουν, ως δρόμο σωτηρίας της λαϊκής κατοικίας,  την σύσταση  δημοτικών επιχειρήσεων που θα αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια! Προτείνουν δηλαδή οι δήμοι  να παίξουν το  ρόλο των funds! Τέτοιες “πρωτοβουλίες”, κατά την γνώμη μας, ούτε  τυχαίες είναι, ούτε άδολες. Όλοι αυτοί πατούν στην αγωνία χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών να προστατεύσουν το σπίτι τους και παρεμβαίνουν με τυχοδιωκτικό τρόπο! Δεν αποκλείουμε κάποια funds, με τον μανδύα των Δήμων,  να επιδιώκουν να αλώσουν πιο γρήγορα την λαϊκή κατοικία και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  τους  ανοίγουν  δρόμο.

Δυστυχώς, σε αυτό το σκηνικό παραπλάνησης του λαού, συμπαραστέκεται με τον τρόπο της  και  η   ΚΕΔΕ. Με ομόφωνο ψήφισμα της, κατέληξε  σε ένα πλαίσιο δράσεων  “για να σώσει” και αυτή την πρώτη κατοικία!  Πατούλης, Κοιμήσης, Μπίρμπας (ΝΔ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ) σηκώνουν τα μανίκια για «σειρά επαφών με την Τράπεζα της Ελλάδας  και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, με στόχο τη διαμόρφωση κοινού μετώπου για  την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει το Δικαίωμα πρώτης προτίμησης πώλησης του δανείου στον δανειολήπτη ή ένα άτομο που εκείνος θα υποδείξει (μοντέλο Κύπρου)» όπως μας ενημερώνουν .  Δεν ξέρουμε τι  να πρωτοθαυμάσουμε στις ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες και προτάσεις  της ΚΕΔΕ! Ένα είναι σίγουρο. Η ΚΕΔΕ, με τις  ενέργειες της, θα “προστατεύσει” την λαϊκή κατοικία όσο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πολιτική της!  Ρίχνει  σκοινί σωτηρίας  στην πολιτική της κυβέρνησης και των τραπεζών και νερό στο μύλο  του  αποπροσανατολισμού από το ένα και μοναδικό αίτημα, την απαγόρευση των κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.

Για  ποιον πραγματικά νοιάζεται η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ,  το αποκαλύπτει η στάση της στο ζήτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, με αφετηρία τα οφειλόμενα των νοικοκυριών στους Δήμους. Δεν διανοείται να πει κουβέντα για  τη διαγραφή των μικροχρεών στους Δήμους, για αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε  μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Δεν γνωρίζει άραγε η ΚΕΔΕ τα χιλιάδες άνεργα νοικοκυριά στους δήμους, τους χιλιάδες που ζούνε με τα ψίχουλα του ΚΕΑ  και  την σακούλα του κοινωνικού παντοπωλείου; Δεν γνωρίζει ότι ελάχιστοι μπήκαν στις 100 δόσεις και πολλοί από αυτούς που μπήκαν δεν μπορούν να είναι συνεπείς; Επειδή  γνωρίζουν,  είναι  πρόκληση να ζητάει η  πλειοψηφία της ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση απλά και μόνο να επιτρέψει στους Δήμους να μην προβαίνουν σε κατάσχεση των μικροφειλών  από τους λογαριασμούς των τσακισμένων νοικοκυριών  και να  στέλνουν τις οφειλές   στην Εφορία!! Αλήθεια, δεν γνωρίζουν τι ακολουθεί μετά την εφορία; Τι ζητάει   η ΚΕΔΕ   από την κυβέρνηση; Απλώς να μην “εκθέτει” τους δήμους στην λαϊκή οργή!  Η εφορία  να κάνει την βρώμικη δουλειά και οι Δήμαρχοι σε ρόλο  Πόντιου Πιλάτου!! Καλούμε την ΚΕΔΕ να αφήσει την στρεψοδικία και να πάρει καθαρή  θέση, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, που σήμερα  κινδυνεύει και από τα οφειλόμενα στους Δήμους.

Καλούμε κάθε αιρετό που στέκεται με τις αγωνίες του λαού μας να πει έως εδώ με την κοροϊδία και το φοροκυνηγητό των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τράπεζες, Κράτος, Δήμους.

Απαιτούμε την διαγραφή όλων των μικροφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον  φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.

Μπροστά στο ορατό κίνδυνο της λαϊκής κατοικίας από την επίθεση, όχι μόνο του κράτους και των τραπεζών, άλλα και των δήμων, παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Δεν θα αποστείλουμε μικροφειλές νοικοκυριών στο γκισέ της εφορίας.

Θα περιφρουρήσουμε θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους των δήμων μας  από τις απειλές καταλογισμού  της κρατικής διοίκησης .

Θα ενισχύσουμε με την δράση και την στάση μας  την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι Δήμαρχοι

Ικαρίας:  Σταμούλος Στ.

Καισαριανής: Σταμέλος Η.

Πατρέων:  Πελετίδης Κ.

Πετρούπολης: Σίμος Β.

Χαϊδαρίου : Σελέκος Μ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here