«Πέφτουν βροχή» οι «προτάσεις» για την Ενέργεια! Στο επίκεντρο Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος!

0
47

Έναν πραγματικό καταιγισμό προτάσεων για την απόκτηση πακέτων μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου δέχονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες της χώρας, οι οποίες την ώρα τούτη θεωρούνται ως οι ευνοημένες της κρίσης και της διεθνούς συγκυρίας και αδιαμφισβήτητα έχουν αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στην χρηματιστηριακή αγορά σέρνοντας το χορό της ανόδου!

Πέραν πάσης αμφιβολίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο από πανίσχυρους ξένους θεσμικούς όσο και από κορυφαίους επιχειρηματίες έχουν μπει οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής, που επιδεικνύει μια πρωτοφανή χρηματιστηριακή συμπεριφορά και ένα «επιστημονικό» μάζεμα, του Ελλάκτωρα (που έχει μεγάλο αγκάθι τους Μπακοκαυμενάκηδες) κυρίως λόγω Άνεμου, της Μότορ Όιλ η οποία φημολογείται ότι αναπτύσσει επιθετική δράση στον χώρο αλλά και των ΕΛΠΕ για τα οποία επίσης εκδηλώνεται σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους και επώνυμους επιχειρηματίες!

Ταυτοχρόνως στο κάδρο των ξένων έχουν μπει εδώ και καιρό οι «διαχρονικές μεγάλες δυνάμεις» του κλάδου, όπως η ΔΕΗ την οποία καθοδηγεί η Goldman Sachs και ο Μυτιληναίος, ενώ αξιοσημείωτη είναι πλέον και η παρουσία της Ιντρακάτ!

Το γεγονός είναι ότι την ώρα τούτη με αφορμή τα νέα δεδομένα στην Ενέργεια διεθνώς, οι μεγάλες, ισχυρές και υγιείς εγχώριες ενεργειακές εταιρείες δεν αφήνουν αδιάφορους ούτε τους κορυφαίους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε τους επώνυμους διαχειριστές ξένων οίκων, όπως για παράδειγμα της Macquarie η οποία «βλέπει δυνατά» την εγχώρια πιάτσα ή «παλιό καλό θεσμικό παίκτη» της αγοράς, που αφού πρώτα μπήκε σε εισηγμένη τράπεζα και μετά σε εταιρία υψηλής κεφαλαιοποίησης, την ώρα τούτη φλερτάρει με τον σέξι συνδυασμό μεγάλων έργων και ενέργειας σε ένα πακέτο!!!

Ταυτοχρόνως είναι οφθαλμοφανές πως κάτι γίνεται στην Μότορ Όιλ καθώς οι Βαρδινογιάννηδες θέλουν να ενδυναμώσουν τη θέση τους και να μπουν μπροστά στις εξελίξεις, ενώ στα ΕΛΠΕ όπως ήδη το Radar έχει αποκαλύψει, πολύ ισχυρός Έλληνας επιχειρηματίας αλλά και ο ομογενής μεγιστάνας των Τσιμέντων Φιλάρετος Καλτσίδης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών του Σπύρου Λάτση!

Το «Όχι» του Σπ. Λάτση σε Καλτσίδη για τα ΕΛΠΕ!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here