Πάτρα: Πλήρης αντίθεση μεταξύ των καταθέσεων της μάνας και του πατέρα των 3 παιδιών

0
40

Με συνεχείς ανατροπές εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας θα βγει τελικά την επόμενη εβδομάδα και όχι αυτήν, με πηγές από την ΓΑΔΑ να αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένα ευρήματα που πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω.

Η μικρή Μαλένα είχε φύγει από τη ζωή το 2019, με την αιτία θανάτου να είναι η ξαφνική ανακοπή. Ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας για το θάνατο του παιδιού, δεν είχε επιρρίψει καμία ευθύνη στους γιατρούς, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τη φροντίδα που έλαβε το παιδί στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Αντιθέτως, η μάνα παρουσίασε τα πάντα εντελώς διαφορετικά, κάνοντας λόγιο για αδιαφορία των γιατρών.

«Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι», είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν πάντα φυσιολογικές. «Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε» έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του.

«Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Το παιδί θα έβγαινε 100% υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει», είχε πει ο πατέρας.

Ωστόσο, η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, όχι μόνο άφησε αιχμές, αλλά τόνισε ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, «δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει».

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει: «Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα”, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα”, τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε η μάνα των παιδιών από την Πάτρα.

Η μητέρα περιέγραψε επίσης τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό, όπως λέει, να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν. «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τα λόγια της να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας.

 

Οι επόμενες μέρες είναι αρκετά κρίσιμες στην εξέλιξη των ερευνών για τη λύση του γρίφου του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις:

Πάτρα: Πιθανές συλλήψεις τις επόμενες ημέρες για τους θανάτους των 3 παιδιών – Όλες οι εξελίξεις

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here