“Ο Πούτιν επιδίδεται σε εγκλήματα πολέμου. Είναι ένοχος… “

0
37

Ευθεία βολή κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε στους βουλευτές και γερουσιαστές της Γαλλίας όπου και ήταν απόλυτος.

Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος… “, είπε, ο Ζελένσκι καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Παγκοσμίου Πολέμου. Και ζήτησε από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του: “Γνωρίζετε τι σημαίνει το σύνθημα “ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη”. Περιμένουμε από την ηγεσία σας, να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”.

Παράλληλα, κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία. “Οι γαλλικές εταιρίες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Οι Renault, Auchan, Leroy Merlin και άλλες πρέπει να σταματήσουν να είναι οι χορηγοί της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας”.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής γερουσίας, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που  πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην εθνοσυνέλευση και τη γερουσία της Γαλλίας.

Μίλησε και στη Βουλή της Ιαπωνίας 

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε νωρίτερα στους πολιτικούς και τον λαό της Ιαπωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος επικαλέστηκε τις αναμνήσεις της Ιαπωνίας από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα και την επίθεση με χημικά όπλα στο Τόκιο. Και προέτρεψε  τους νομοθέτες της χώρας να αυξήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία εν μέσω των επιθέσεων της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης περίπου ομιλίας του επέκρινε τη Ρωσία για τις επιθέσεις στο Τσερνόμπιλ και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων εκ μέρους της ρωσικής πλευράς.

Οπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, οι Ιάπωνες ήταν οι πρώτοι στην Ασία που άσκησαν πραγματική πίεση στη Ρωσία για την αποκατάσταση της ειρήνης και υποστήριξαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ζήτησε δε συντονισμένη προσπάθεια από τις χώρες εταίρους της Ιαπωνίας για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, ούτως ώστε η Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη και να σταματήσει το τσουνάμι της βίαιης εισβολής της στην Ουκρανία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here