Νίκος Σακούτης: Ο ΕΔΣΝΑ αυξάνει το χαράτσι για τα απορρίμματα της πόλης μας

0
693

Ο Δήμος μας καλείται να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 1.023.917 ευρώ, και ενώ σημειώθηκε μείωση στα παραγόμενα απορρίμματα – λόγω κρίσης – κατά 5,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!!!

Η χρέωση είναι για 18.946 τόνους και η τιμή ανά τόνο εκτοξεύεται από τα 49 ευρώ σε 54,043 ευρώ!!!. Αν λάβει κανείς υπόψη του και την προηγούμενη αύξηση, μιλάμε για συνολικά περισσότερα από 10 ευρώ ανά τόνο μέσα σε δύο έτη.

Από το παραπάνω ποσό, οι κάτοικοι της Πετρούπολης θα πληρώσουν για μια χρονιά ακόμη τα λεγόμενα αντισταθμιστικά (κυρίως προς το Δήμο Άνω Λιοσίων), το ποσό των 455.924 ευρώ!!!!

Επίσης, οι κάτοικοι της Πετρούπολης πληρώνουν και για το υψηλότατο κόστος λειτουργίας του ΕΜΑΚ – που είναι παραχωρημένο σε ιδιώτη – και που παράγει τα επικίνδυνα δευτερογενή απορριμματογενή καύσιμα υλικά (RDF – SRF) τα οποία και παρέχονται δωρεάν στις τσιμέντο βιομηχανίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο – με ομόφωνη απόφασή του και σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής του απόφασης – ζητά από το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ που πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή 19 Ιουλίου, να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της Εκτελεστικής του Επιτροπής, να καταργηθούν τα αντισταθμιστικά, να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, να καταργηθεί κάθε ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με τα απορρίμματα και να προωθηθεί επιτέλους η εναλλακτική ΔΗΜΟΣΙΑ διαχείριση τους που θα αποτελέσει και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τη νέα Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση επί του θέματος.

Για τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση

Πολιτών Πετρούπολης

Ο Επικεφαλής

Νίκος Σακούτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here