Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν δημόσια ραδιοκύματα και οι Ουκρανοί τούς υποκλέπτουν

0
29

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μη κρυπτογραφημένα μέσα επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να υποκλέπτουν τις συνομιλίες τους οι Ουκρανοί.

Μέρος αυτών των επικοινωνιών ήρθε σε γνώση των «New York Times». Οι δημοσιογράφοι ανέλυσαν 100 τέτοιες επικοινωνίες και τα συμπεράσματά τους είναι πολύ ενδιαφέροντα, σχετικά με το αξιόμαχο του ρωσικού στρατού.

«Τα μαχητικά μας αεροσκάφη αρχίζουν να βομβαρδίζουν σε δέκα λεπτά. Με κατάλαβες»; Αυτό το μήνυμα έγινε γνωστό όχι μόνο σε εξειδικευμένους πράκτορες κάποιας μυστικής υπηρεσίας, αλλά σε οποιονδήποτε μπορεί να υποκλέψει απλές, μη κρυπτογραφημένες, ραδιοσυχνότητες.

Κι αυτό διότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί δημόσια ραδιοκύματα για τις επικοινωνίες του, ακόμα και σε επιχειρήσεις στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτών των συνομιλιών, που ελήφθησαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην περιοχή του Μακάριβ, φαίνεται ο «ερασιτεχνισμός», όσο και η έλλειψη προετοιμασίας τού ρωσικού στρατού.

«Εχει ληφθεί απόφαση να αποσυρθούν όλες οι ρωσικές μονάδες από την κατοικημένη περιοχή, το πυροβολικό θα στοχεύσει την περιοχή», μεταδίδεται σε ένα άλλο μήνυμα. «Επείγουσα ανάγκη για προμήθειες καυσίμων, νερού και τροφίμων», ανέφερε μια μονάδα κοντά στο Μακάριβ, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν ορισμένες ακόμα συνομιλίες. Στην πρώτη, οι Ρώσοι στρατιώτες αναφέρουν ότι κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο με δύο πυραύλους. Στη δεύτερη, ζητούνται οι συντεταγμένες ενός σημείου για να ακολουθήσει αεροπορικός βομβαρδισμός.

Ρωσική μονάδα εντοπίζει ένα εχθρικό drone, σε σημείο όπου ακολούθησε επίθεση και μεγάλες καταστροφές της φάλαγγας.

Χάρη σε αυτές τις «εύκολες» υποκλοπές, οι ουκρανικές δυνάμεις εντόπισαν και εξουδετέρωσαν έναν Ρώσο στρατηγό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here