Οι Ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και ανακατέλαβαν 30 περιοχές

0
11

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι ουκρανικές δυνάμεις και ανακατέλαβε τον έλεγχο πάνω από 30 οικισμών γύρω από το Κίεβο. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβιτς υπάρχουν ακόμη «σκληρές μάχες μπροστά» για τη νότια και ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και της Μαριούπολης, όπου βρίσκεται σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει τις πόλεις Μπούτσα και Μπροβάρι, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης εγκαταλείψει το αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στο Κίεβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους των πόλεων που ανακαταλήφθησαν να μην επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους, καθώς υπάρχει απειλή για βομβιστικές επιθέσεις, ενώ πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ναρκοθετημένα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα περιορίσει δραστικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα επικεντρώσει στην ανατολική Ουκρανία, όπου σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν αποκλείεται παρατεταμένη σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει για μήνες.

Σύμφωνα πάντως με τις τοπικές αρχές του Ενερχοντάρ οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα άλλο τμήμα της πόλης σήμερα, με τέσσερις τραυματίες κατά την επίθεση.

Σκληρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη ανατολικά και νότια

Σκληρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας και ειδικότερα, για την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπως δήλωσε σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρέστοβιτς.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Αρέστοβιτς δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο έχουν ανακαταλάβει περισσότερες από 30 πόλεις και χωριά στην ίδια περιοχή, ενώ διατηρούν μία γραμμή του μετώπου κατά των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά.

«Επιτρέψτε μας να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Υπάρχουν ακόμη σκληρές μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νότο, αλλά και στη Μαριούπολη, στα ανατολικά της Ουκρανίας», δήλωσε ο ίδιος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here