Οικονόμου: Σύσκεψη τη Δευτέρα Μητσοτάκη-Γεωργαντά για αποθέματα και πιθανούς κινδύνους

0
36

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη ΕΕ.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία, θα υπογραμμίσει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας, καθώς και το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα.

«Το επιβαρυμένο από τον πόλεμο διεθνές περιβάλλον δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλες τις χώρες. Η κατάσταση δε φαίνεται να εξομαλύνεται και η κυβέρνηση σχεδιάζει πολιτικές για να απαλύνει το βάρος των επιπτώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά τις πιθανές ελλείψεις προϊόντων στην ελληνική αγορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τα αποθέματα και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Στη συνέχεια, σχολίασε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα για την «υπαναχώρησή», καθώς όπως είπε, αν και αρχικά είχε αναφέρει ότι θα ψηφίσει τη ρύθμιση, τελικά την καταψήφισε.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν σημαντικά μειωμένο φόρο. Είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανεμούριο. Ο Τσίπρας για μία ακόμα φορά φάνηκε συνεπής στην ασυνέπειά του. Εγκλωβισμένος σε ξεπερασμένες αρχές από την πραγματικότητα. Ξεπερασμένη από την πραγματικότητα είναι και η τακτική του να αρνείται ότι οι επάλληλες κρίσεις είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες. Έχουμε πόλεμο και ο κ. Τσίπρας μιλά ακόμα για ακρίβεια Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω χαλάρωση, αλλά η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την κατάργηση του προστίμου στους άνω των 60 ετών είπε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα θα ισχύουν κανονικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here