Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει την προπαγάνδα και τους μύθους για την ακρίβεια

0
47

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους, και ιδίως για τους οικονομικά αδύναμους».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «προείδε το πρόβλημα και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεδιπλώνει ένα σχέδιο που παρόλο που δεν εξαφανίζει το πρόβλημα, το απαλύνει».

Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλίες και αγωνίζεται για δομικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πέτυχε ρητή αναφορά στα συμπεράσματα του προηγουμένου συμβουλίου και προφανώς θα επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο» είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η κρίση αφορά όλα τα νοικοκυριά, κυρίως τα ευάλωτα, και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της, γι’ αυτό απαιτείται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Είναι αυταπόδεικτες οι κερδοσκοπικές τάσεις και γι’ αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις ώστε να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η ώρα για την πολιτική παρέμβαση είναι τώρα» είπε και πρόσθεσε ότι και σε εθνικό επίπεδο έχουν ληφθεί μέτρα που ξεπερνούν τα 3,7 δισ. ευρώ ευρώ για την ανακούφιση των πολιτών.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προπαγάνδα και αρέσκεται να δημιουργεί μύθους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι «ένας από τους μύθους της Κουμουνδούρου είναι ότι η κυβέρνηση ανέχεται την αισχροκέρδεια».

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «θέλει να φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού για να δημιουργήσει ξανά συνθήκες 2015. Υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο κομματικό του όφελος. Όμως, οι πολίτες έχουν γνώση και βιώματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Αλλάξαμε σελίδα και δεν μας αξίζει να αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω» σημείωσε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που πρέπει να κάνει η Ουκρανία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here