Μπερεζόφκσι: «Πολιορκήστε την Ουκρανία», είπε ο διάσημος πιανίστας

0
25

Σοκαρισμένος είναι ο μουσικός κόσμος και όχι μόνο από την δήλωση του διάσημου Ρώσου πιανίστα Μπόρις Μπερεζόφκσι ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η στήριξη στην Ουκρανία και να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να επιταχυνθεί η πολιορκία της.

«Καταλαβαίνω ότι τους λυπούνται, ότι τα πράγματα γίνονται σιγά σιγά, αλλά μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε να μας νοιάζει, να τους πολιορκήσουμε και να τους κόψουμε το ηλεκτρικό ρεύμα;», δήλωσε ο παγκόσμιος σταρ του πιάνου, σε ένα talk show στο φιλορωσικό κανάλι Pervy Kanal, σημειώνοντας ότι μιλάει από το Κίεβο. «Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή με τα ίδια μας τα χέρια», του απάντησε ένας στρατιωτικός, από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σοκ στη μουσική κοινότητα. Ο πιανίστας και μαέστρος Lars Vogt, διευθυντής της Ορχήστρας κλασικής μουσικής του Παρισιού, αντέδρασε έντονα στο Twitter: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά ήταν τα λόγια του πρώην καλού φίλου μου Μπόρις Μπ. Αλλά τα άκουσα από τα ίδια του τα χείλη. Η φιλία μας τελειώνει επισήμως εδώ», έγραψε.

I cannot believe these statements of my former friend Boris B. But I hear them coming from his mouth. This friendship is officially over. https://t.co/ZfkT03X42g

— Lars Vogt (@lars_vogt) March 14, 2022

Η πιανίστρια Gabriela Montera έκανε λόγο για «μια τεράστια απογοήτευση» και πρόσθεσε ότι «το μουσικό μεγαλείο και η ενσυναίσθηση δεν πάνε πάντα μαζί».

«Αυτό είναι κάτι πέρα του κυνισμού», δήλωσε από την πλευρά της η φινλανδο-ουκρανή διευθύντρια ορχήστρας Dalia Stasevska.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, 53 ετών, στην ίδια εκπομπή δήλωσε ότι «όσα λένε τα δυτικά ΜΜΕ είναι καθαρά ψέματα». Ας σημειωθεί ότι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, οι καλλιτέχνες που θεωρούνται ότι στηρίζουν το καθεστώς Πούτιν, όπως ο διευθυντής ορχήστρας Valery Gergiev ή η σοπράνο Anna Netrebko, θεωρούνται persona non grata στις περισσότερες αίθουσες συναυλιών στο κόσμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here