Μπαλάσκας: Παράτησα την πυγμαχία γιατί «έφαγα» πολύ ξύλο από έναν ΑΕΚτζή

0
10

Με αφορμή το θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τη δική του εμπειρία που είχε με την πυγμαχία.

Ειδικότερα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι ήταν πυγμάχος σε νεαρότερη ηλικία και ότι σταμάτησε για «έφαγε» πολύ ξύλο από έναν αντίπαλο ΑΕΚτζή πυγμάχο.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε αρχικά:

«Εγώ ήμουν πυγμάχος στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο από τις αρχές του 1983 έως το τέλος του 1985, τότε που δεν φοράγαμε κάσκα και κάναμε μισή ώρα με βαράκια σαν το μποξ, τότε που ήταν πραγματικά η πυγμαχία βάρβαρη. Είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα η πυγμαχία που τρως αμέτρητες γροθιές συνέχεια στο κεφάλι.

Αυτό ενέχει και κινδύνους και γι’ αυτό έχουμε περιστατικά όπως στη Γερμανία, στη Βραζιλία, στα οποία έχουν σκοτωθεί πυγμάχοι. Ακόμα και ο Μοχάμεντ Άλι τελείωσε με προβλήματα επειδή έτρωγε μπουνιές στο κεφάλι. Είναι ένα άθλημα που ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους. Η πυγμαχία, το μποξ είναι μπουνιές. Προσφέρει τεράστια δυναμικότητα».

«Θυμάμαι έκοψα την πυγμαχία, με έκοψε άρον άρον ο μακαρίτης ο πατέρας μου γιατί έφαγα πολύ ξύλο από έναν Καρασαβίδη ΑΕΚτζή στο γήπεδο του Πλάτωνα. Ήθελα να φτάσω στο πρωτάθλημα “Ακρόπολις”. Με “έκανε κουδούνι” στο ξύλο, με έκανε τούμπανο στο ξύλο και έκανα να ξεπρηστώ 15 ημέρες. Ηταν κοντός και με έπαιζε μπουνιές από χαμηλά.

Θέλω να σας πω πως αυτό το παιδί ήταν πυγμάχος. Έκανε το πιο δυνατό άθλημα στον κόσμο. Μιλάμε για αθλήματα σκληρά και δυναμικά. Εγώ έχω φτιάξει τη μύτη μου γιατί έσπασε τέσσερις φορές. Χειρουργήθηκα. Το άθλημα προχώρησε, μπήκε η κάσκα στις προπονήσεις αλλά οι μπουνιές στο κεφάλι είναι πολύ δυνατές», επισήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: ο πρώην «χρηματιστής» που διώκεται για κακούργημα 
Χάιντι Κλουμ: Πόζαρε γυμνή για να ανακοινώσει την επιστροφή του γερμανικού GNTM
Drinks International:Τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αυτή τη στιγμή
Τα νέα emojis του 2023- Τελευταίο update είχε γίνει το 2021

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here