Μιχάλης Καρχιμάκης-Ένας πολιτικός διαφορετικός από τους άλλους

0
2916

Γράφει ο Μανώλης Γιαλύτης:

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι ένας πολιτικός με στιλ τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα τον βρεις στην τηλεόραση, σίγουρα θα τον συναντήσεις στους δρόμους και τις γειτονιές. Όποιον και αν ρωτήσαμε στην Δυτική Αθήνα όπου και είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής μας είπε τα εξής δύο:

Πρώτον ότι όλα τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει μέρα που να μην περπάτησε τους Δρόμους της Δυτικής Αθήνας!
Δεύτερον, ότι κανείς δεν έχει ξαναδεί πολιτικό τόσο προσιτό, ανθρώπινο και αυθεντικό !

Έτσι λοιπόν και εμείς, σκεφτήκαμε ότι ίσως αξίζει να ερευνήσουμε λίγο παραπάνω το φαινόμενο Μιχάλης….
(Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Μιχάλη στο Περιστέρι)

Το ταξίδι του Μιχάλη στην ζωή φαντάζει απίστευτο από προσφυγική οικογένεια και παιδί αγροτών Βουλευτής, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σύμβουλος του Α. Παπανδρέου στην τελευταία του κυβέρνηση, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης- ενώ τώρα πάλι θα κατέβει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στη Β Περιφέρεια Αθηνών, στον Δυτικό Τομέα (Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι, Καματερό).
(Ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο που ήταν Σύμβουλος του)

Τον ρωτάμε, πως ένας πολιτικός που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο Κοντέρ, καταφέρνει να τον φωνάζουν όλοι με το μικρό του όνομα, οι θέσεις και η εξουσία συνήθως δημιουργούν τείχη και αποστάσεις !

«Ο τρόπος με τον οποίο κανείς αντιλαμβάνεται την πολιτική είναι θέμα επιλογής. Έτσι λοιπόν και εγώ προσπάθησα να είμαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Αυτό ήταν που με οδήγησε να ασχοληθώ με τον δύσκολο τομέα του ΠΑΣΟΚ, τον τομέα Αλληλεγγύης. Εκεί, δεν έκανες υψηλή πολιτική, ούτε σε έλουζαν τα φώτα της δημοσιότητας, μιλούσες όμως καθημερινά, με τους ανθρώπους, για τα πραγματικά προβλήματα τους και προσπαθούσες να τους βοηθήσεις να βρουν το δίκιο τους. Για εμένα μόνο αυτή η πολιτική έχει αξία»
(Ο Μιχάλης Καρχιμάκης την περίοδο που ήταν υπεύθυνος στο Τομέα Αλληλεγγύης)

Ερευνώντας λίγο περεταίρω τα όσα είχαν ήδη φτάσει στα αυτιά μας, μάθαμε πως μέρος της μοναδικής σχέσης που έχει αποκτήσει με τους ανθρώπους της περιοχής, βασίζεται στην αγάπη του για την παράδοση και την κουλτούρα κάθε περιοχής της Ελλάδας.
(Σε γιορτή Ηπειρωτών)

Και βέβαια της ιδιαίτερης Πατρίδας του της Κρήτης!
(Στην Γιορτή του «Κλήδονα» της Ένωσης Κρητών Ιλίου»)

Ξεψαχνίζοντας δε, όλα τα παραπάνω ανακαλύψαμε και κρυφά ταλέντα του Μιχάλη, όπως η μαγειρική
(Φτιάχνοντας πιλάφι στην Γιορτή των Κρητών της Πετρούπολης)

και το τραγούδι
(Στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΑΠΗ Περιστερίου, με τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου)

Ένα άλλο ταλέντο του βέβαια, ήταν να ξεθάβει τα σκάνδαλα την Νέας Δημοκρατίας, και να στριμώχνει τους υπουργούς της. Η ικανότητα του αυτή μάλιστα προσέφερε άπλετη έμπνευση στους πολιτικούς σκιτσογράφους…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην βουλή ήταν από τους πλέον δραστήριους βουλευτές, με ρεκόρ ερωτήσεων κάνοντας τους αρμόδιους υπουργούς να παραμιλάνε με την εργατικότητα και την μαχητικότητα του. Αυτό που τον ξεχώριζε ήταν η πεποίθηση του, ότι η λύση και η βελτίωση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι μια μάχη που πρέπει να δίνεται και μέσα στην βουλή!

(Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στα Βουλευτικά Έδρανα)

Πολιτική σημαίνει υποχρεώσεις και υποχρεώσεις σημαίνουν έλλειψη χρόνου. Ρωτήσαμε τον Μιχάλη πως συμβαδίζουν οι ρόλοι του πολιτικού και του πατέρα.

«Η Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αισθάνθηκα απών…. Προσπάθησα όμως να ξεκλέβω χρόνο  και να τον αφιερώνω σε ουσιαστική επικοινωνία ! Είμαι ευγνώμων στην Μαίρη, την γυναίκα μου, που χωρίς την αισιοδοξία και την υποστήριξη της, δεν θα τα είχα καταφέρει ! Σήμερα τα παιδιά μου Είναι οι άνθρωποι ΠΟΥ ΜΕ επαναφέρουν στην τάξη πολλές φορές. Είναι οι coaches μου! Τα παιδιά μου είναι ο μοναδικός λόγος που γονάτισα και θα γονατίσω στη ζωή μου»

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here