Λουκέτο στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»;

0
894

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωση της, την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» στο Ίλιον. Το Κέντρο Βρεφών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για τα βρέφη που στερούνται υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος και στην προετοιμασία για την μετάβαση τους στα τμήματα μεγαλύτερων βρεφών και παιδιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«18 Απριλίου 2019 η κ. Αχτσιόγλου και η κ. Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία. Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.

Αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κ. Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών. Μεγάλης σημασίας τμήμα στην προετοιμασία για την φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο. Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη.

Όλο αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του 5 βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες. Οφείλουν 4.500 ρεπό στο προσωπικό. Τον Απρίλη όμως η κ. Αχτσιόγλου «έταζε λαγούς με πετραχήλια».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here