Λακωνία: Ταχύπλοο συγκρούστηκε με ιστιοφόρο στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα

0
10

Δυο σκάφη – ένα ταχύπλοο με ένα ιστιοφόρο – συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας, κοντά στο Ακρωτήριο Μαλέα, με ευτυχώς ως αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι από τον χειριστή του ταχύπλοου ότι συγκρούστηκε με ιστιοφόρο σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Αμφότερα κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Επιβάτης προκάλεσε χάος σε πτήση Παρίσι – Αθήνα
Εκλογές 2023: Που ψηφίζω, τι ισχύει με τους σταυρούς στις 25 Ιουνίου
Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων: Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση του ιού
Ποιοι προορισμοί είναι must το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here