Η ΑΔΕΚ Πετρούπολης για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

0
633

Ως γνωστόν, η πόλη μέρα με τη μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ο πληθυσμός της πόλης αυξάνει και ως εκ τούτου τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τους δρόμους της επίσης αυξάνονται συνεχώς.

Όπως σε κάθε πόλη έτσι και στη δική μας, με έμφαση στο κέντρο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας και στάθμευσης. Επιβάλλεται λοιπόν να ληφθούν κάποια μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί το έντονο αυτό πρόβλημα.

Επί δημαρχίας Στέφανου Βλάχου, έγινε μια εξαιρετική κυκλοφοριακή μελέτη η οποία πρότεινε 2-3 διαφορετικά σενάρια αντιμετώπισης του προβλήματος.

  • Κλείσιμο της κεντρικής λεωφόρου (25ης Μαρτίου) από τη στάση φαρμακείο, μέχρι την στρογγυλή πλατεία με πέρασμα των αυτοκινήτων στις παράλληλες οδούς Δωδεκανήσου και Ανατολικής Ρωμυλίας.
  • Ενοποίηση του χώρου γύρω από την πλατεία, μέχρι την Αγίου Δημητρίου (βενζινάδικο). Έτσι θα διοχετευτούν τα αυτοκίνητα σε παράπλευρους δρόμους αφ’ ενός και θα δημιουργηθεί αφ’ ετέρου χώρος για τους πεζούς, ώστε να γίνει η ζωή όλων καλύτερη…

Η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Βαγγέλη Σίμου, όφειλε να ανατρέξει στην κυκλοφοριακή μελέτη, να την μελετήσει και να επιλέξει κάποιες από τις προτεινόμενες λύσεις της. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: adek.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here