Κορωνοϊός: Οι Υπουργοί Υγείας πιέζουν τις φαρμακευτικές για αναπροσαρμογή στις ποσότητες εμβολίων

0
12

Από σήμερα το πρωί (09/12), ο Υπουργός Υγείας δίδει «σκληρή» μάχη, μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, προκειμένου να πείσουν τις φαρμακευτικές εταιρείες για «γενναία» μείωση –ακόμη και ακύρωση– των ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τις οποίες αναμένεται να παραλάβουν τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το επόμενο έτος.

Αποσκοπούν στην αναστολή όλων των προσεχών παραδόσεων – παραλαβών προγραμματισμένων παραγγελιών για το 2023, τουλάχιστον έως ότου προσδιορισθούν εκ νέου και σε μικρότερες ποσότητες οι ανάγκες των κρατών – μελών για το ερχόμενο έτος, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ο οποίος μίλησε δεύτερος κατά σειρά, στη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ο Υπουργός Υγείας είχε καταθέσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο (για πρώτη φορά) την παρούσα πρόταση, έχοντας στο πλευρό του, τους Υπουργούς Υγείας των Κύπρου και Τσεχίας. Όμως, οι σημερινές (09/12) τοποθετήσεις των Υπουργών όλων των κρατών – μελών της Ένωσης επέδειξαν ότι η πρόταση του Θάνου Πλεύρη στηρίζεται συνολικά, ενώ, επιδιώκεται να ασκηθεί πίεση προς τις παρασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αποδέχονται τη μετάθεση των ημερομηνιών για τις παραδόσεις – παραλαβές των επομένων ετών, ωστόσο, μέχρι χθες (08/12) δεν είχε καταστεί σαφές εάν τελικώς θα αποδεχθούν και τις μειώσεις στις ποσότητες, οποίες θα είναι αναγκαίες για τα κράτη – μέλη, θέμα για το οποίο οι αρμόδιοι Υπουργοί συνεχίζουν να ασκούν «ασφυκτικές» πιέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Τα «6 αστέρια» του ΧΑ, με… στόρι και προοπτικές που βρίσκονται στο κάδρο των ξένων επενδυτών
Πόσο ρεύμα καίνε τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Γιώργος Κιμούλης: Διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα έξω από το θέατρο που έκανε πρεμιέρα
«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Οι δέκα κατηγορίες παιχνιδιών που περιλαμβάνονται

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here