Κιλιτσντάρογλου προβοκάρει Ερντογάν: «Κάνεις τον νταή στην Ελλάδα, αλλά δεν λες λέξη για τα νησιά υπό κατοχή»

0
14

Σε παραληρηματική ρητορική για την Ελλάδα επιδίδεται ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για… υποχωρητική συμπεριφορά. «Είπαν φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή» υποστηρίζει ειδικότερα ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα.

«Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω ‘έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά’. Σου λέω ‘κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή’. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως ‘μην με εκνευρίζετε’, όχι ‘θα έρθω’ ή ‘θα φύγω’, ‘θα κάνω επιχείρηση στη Συρία’, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» είπε ειδικότερα.

Συνεχίζοντας ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν ‘φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης’. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό λέγοντας: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία). Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν ‘δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά αν έρθουν, η ‘ΤΔΒΚ’ θα πρέπει να είναι εδώ’. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Κορυφώνοντας την ακραία ρητορική του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε. Μας είπαν για κάποιο διάστημα ‘έλα, έλα, έλα’. Λόγω Κύπρου. Ο Eτζεβίρ είπε ‘έρχομαι’. Ο Eτζεβίρ και ο Eρμπακάν πήγαν και πήραν το ‘τουρκικό τμήμα’ της Κύπρου. Τελείωσε. Φώναξαν; Είπαν ότι ερχόμαστε; Όχι. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο. Στην παράδοσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν φωνάζεις και ουρλιάζεις, δεν γίνεται τίποτα»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here