Συμβολική κατάληψη του χώρου της γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, την Κυριακή 5 Μαΐου

0
729

ΟΧΙ στη νέα ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και του ΕΜΑΚ

Τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας!

Το 96% των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια τόνοι/χρόνο, εξακολουθεί να οδηγείται στην εγκατάσταση της Φυλήςκαι τα περισσότερα από αυτά θάβονται στο ΧΥΤΑ. Η Δ. Αττική και η Δ. Αθήνα υποφέρουν δεκαετίες ολόκληρες από τηχρόνια ρύπανση, τις ασθένειες και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων τους.  Η ανακύκλωση και οι νέες αποκεντρωμένες υποδομές, που μας υποσχέθηκαν, έχουν μείνει στα χαρτιά. Η κοροϊδία συνεχίζεται, αφού η Φυλή και η Δ. Αττικήπαραμένει ο μόνιμος προορισμός των απορριμμάτων της Αττικής. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους:

  • Επειδή ο υπάρχων ΧΥΤΑ αντέχει μόνο λίγους μήνες ακόμη, προετοιμάζεται μια νέα χωματερή στη Φυλή, στην περιοχή τηςγ΄φάσης, πουθα παρουσιαστεί ως η μόνη «λύση» για την Αττική.
  • Γιγαντώνεται το εργοστάσιο-τέραςγια τα απόβλητα (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, ώστε να υποδέχεται 350 χιλ. τ. σύμμεικτων απορριμμάτων και 100 χιλ. τ. βιοαποβλήτων το χρόνο.
  • Σχεδιάζονται νέες υποδομέςδιαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασπρόπυργο.

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος Φυλής και πολλοίάλλοι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Με τη στάση τους, επιτείνουν το αδιέξοδο,δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μιατεράστια κρίσησκουπιδιών στην Αττική και στρώνουν το έδαφοςστην καύση.

Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση!

Ως ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλούμε τους κατοίκους της Δ. Αττικής, της Δ. Αθήνας και όλης της Αττικής να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια.Κάτοικοι,σύλλογοι,σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, δημοτικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις ναδώσουμε το «παρών» στην κινητοποίηση της Κυριακής 5/5.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Καμία νέα χωματερή στη Φυλή
  • Σταμάτημα κάθε διαδικασίας για την επέκταση του ΕΜΑΚ
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής, ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης
  • Υλοποίηση της αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και στην ανάκτηση υλικών

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com – oxi.xyta.filis@gmail.com – f/b: Xωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here