Κέα – μετανάστες: Διασώθηκαν 97 αλλοδαποί που είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη

0
4

Το πλήρωμα Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού προέβη στον εντοπισμό και τη διάσωση 97 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Κέας και Άνδρου, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο μετέβη το σκάφος του Λιμενικού, το οποίο προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων διακινητών εκ των 97 αλλοδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 καθώς και του άρθρου 187 Π.Κ. (παράνομη εγκληματική οργάνωση) με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γρ. πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, κατά παράβαση του Ν. 4139/2013.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας στους διακινητές που διαμένουν στη Τουρκία χρηματικά ποσά 8.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here