Θύελλα αντιδράσεων για τον Προαστιακό στα Άνω Λιόσια

0
4306

Αντιδράσεις προκάλεσε στα Άνω Λιόσια η ανακοίνωση των νέων δρομολογίων του Προαστιακού που θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο για συγκοινωνιακή υποβάθμιση της περιοχής και ζήτησε άμεση συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί λύση «πριν αντιδράσει δυναμικά ο κόσμος».

Μέχρι σήμερα, ο σταθμός των Άνω Λιοσίων εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια την ώρα προς Αεροδρόμιο, καθώς και ένα με κατεύθυνση το Κιάτο. Υπάρχουν επίσης καθημερινά δρομολόγια προς την Αθήνα. Σύμφωνα με το νέο πλέγμα δρομολογίων που ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την επόμενη Κυριακή τα τρία δρομολόγια προς Αεροδρόμιο κόβονται και θα αντικατασταθούν με ένα δρομολόγιο την ώρα προς Αθήνα (σταθμός Λαρίσης). Όσοι επιβάτες θέλουν να μετακινηθούν προς κάποιο από τους σταθμούς μεταξύ ΣΚΑ και Αεροδρομίου, θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλο συρμό στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.

Η αλήθεια είναι πως η παράλειψη εξυπηρέτησης του σταθμού των Άνω Λιοσίων από τους συρμούς που θα κινούνται στο τμήμα ΣΚΑ – Αεροδρόμιο, είναι φάουλ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στιγμή που ο σταθμός έχει χρησιμοποιηθεί ως τερματικός και βρίσκεται εντός του αστικού τμήματος του δικτύου.

Αν και δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα δρομολόγια μετά και την παρέμβαση του δημάρχου αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ανακοινώσει στο επιβατικό κοινό, για κάποιο λόγο, τα ακριβή δρομολόγια που θα ισχύουν από την επόμενη Κυριακή.

Την ίδια ώρα μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηρίζουν το δίκαιο αίτημα του κόσμου, προτείνοντας μάλιστα μέσα από το blog τους συγκεκριμένη λύση:

Η λύση για να πάει το τρένο στα Άνω Λιόσια είναι η εξής:
Από την στιγμή που ο σταθμός των Άνω Λιοσίων και ΣΩΣΤΑ είναι στελεχωμένος με Σταθμάρχη, αυτό δίνει την δυνατότητα της εισόδου της αμαξοστοιχίας στα Άνω Λιόσια. Αυτονόητη είναι η παρουσία του κλειδούχου, ο οποίος θα μεταφερθεί από το κάτω κλειδί στο επάνω κλειδί. 
Και από θέμα χρόνου του δρομολογίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όσο για την μη κυκλοφορία του δεύτερου τρένου στην διαδρομή Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια (θεωρούμε πως αυτή πρέπει να είναι η διαδρομή) πιστεύουμε πως είναι προσωρινή και πως το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου (με την επιστροφή και του κόσμου) θα μπει στην κυκλοφορία, μιας και στα χαρτιά υπάρχει.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ακούσει το δίκαιο αίτημα του κόσμου που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τον Προαστιακό και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να φέρει και πάλι το τρένο στα Άνω Λιόσια.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το αίτημα των πολιτών να πάει το τρένο στα Άνω Λιόσια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here