Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Δύσκολη η συμφωνία για τα ενεργειακά

0
33

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του κειμένου, που λαμβάνει υπόψη όλες τις επιμέρους τροποποιήσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Ολες οι αντιπροσωπείες την μελετούν, εξακολουθεί ωστόσο να είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα τελειώσει η συνεδρίαση. Οι «27» διέκοψαν για ένα σύντομο διάλειμμα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που μίλησε νωρίτερα υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είναι μια πολύ καλά δομημένη και εποικοδομητική συζήτηση. Η αφετηρία για τα κράτη-μέλη είναι φυσικά πολύ διαφορετική, αλλά οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Οπότε, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους, όπως επισημαίνεται.

Η κουβέντα είναι επίσης αρκετά τεχνική

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή ανακοίνωση των μεγάλων Ευρωπαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, που ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και να εξετάσουν πλαφόν στην τιμή χονδρικής του αερίου σε επίπεδο που θα προστατεύει πραγματικά τους Ευρωπαίους καταναλωτές. «Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους σπεκουλάρουν και έχουν κάνει περιουσίες» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε την στήριξή του στην κοινή προμήθεια αερίου από την ΕΕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here