Θέλουν να εκποιήσουν την «Αττική οδό» τσάμπα!

0
41

Διαβάζω δεξιά και αριστερά, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, ότι αυτοί οι καλοπληρωμένοι μάνατζερ του ΤΑΙΠΕΔ, κάποιος Πολίτης κουμπάρος μεγαλοχρηματιστή– και ένας πρώην παλαιοπασόκος ονόματι Σταμπουλίδης με ενδιαφέρον πτυχίο σπουδών, διαρρέουν ότι ο διαγωνισμός για τη σύμβαση της παραχώρησης της Αττικής οδού, παρά την αντίθετη άποψη της κυβέρνησης λόγω συγκυρίας, δεν θα πάει πίσω αλλά θα διενεργηθεί κανονικά βάσει του προγράμματος που έχει εξαγγελθεί.

Δηλαδή μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα προκηρυχθεί αμέσως ο διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο βάσει του χρονοδιαγράμματος, το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει τηρηθεί και παρουσιάζονται καθυστερήσεις!

Επί της ουσίας τώρα, για να είμαστε σοβαροί, η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρωθυπουργός δεν θα ρωτήσουν ούτε τον Πολίτη, ούτε τον Σταμπουλίδη πότε θα γίνει ο διαγωνισμός!

Όποιος νομίζει ότι τις αποφάσεις τις παίρνει το «δίδυμο της συμφοράς»του ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύ γελασμένος!

Επί του προκειμένου όμως, αν ο Πολίτης και ο Σταμπουλίδης πιστεύουν ότι σε περίπτωση που ο διαγωνισμός γίνει μέχρι τον Ιούνιο, εντός του πρώτου εξαμήνου βάσει των δηλώσεων, θα έχει το καλύτερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό δημόσιο, ας αναλάβουν την ευθύνη!

Γιατί αν ο διαγωνισμός γίνει τώρα, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας, πληθωρισμού, πτώσης των ρυθμών ανάπτυξης και το τίμημα είναι κάτω από 3-3,5 δις. ευρώ, τότε να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αστικές και ποινικές, για το ξεπούλημα της περιουσίας του Κράτους σε όσους παραμονεύουν να υφαρπάξουν τα φιλέτα του κράτους μπιτ παρά, τζάμπα, με τις πλάτες των διεθνών οίκων – κερδοσκόπων που θα έχουν τον κεντρικό και πρωταγωνιστικό ρόλο και επί της ουσίας θα βάλουν τα (πολλά) λεφτά!

Κυρίαρχος ρόλος και ευθύνη των κάθε λογής διαχειριστών της δημόσιας περιουσίας είναι η διασφάλιση της και η πώληση στο υψηλότερο δυνατό τίμημα, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις και περιστάσεις και όχι οπότε κάνουν κέφι οι ξένοι κερδοσκόποι …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here