Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Προβληματική προσωπικότητα η μητέρα » λένε οι γιατροί

0
47

Τρεις φορές έχει εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, μήνα που σημάδεψε και την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, λόγω των προβλημάτων υγείας που εμφάνισε -και που οδήγησαν σε μια σειρά από νοσηλειες μέχρι τον θάνατό της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η 33χρονη Ρούλα Πισπιριγκου, τον Δεκέμβριο του 2020, εισήχθη και νοσηλεύτηκε στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου. Η γυναίκα τότε είχε μόλις τριών μηνών την τριτότοκη κόρη της, την Ίριδα, η οποία θα κατέληγε στον ύπνο της, τρεις μήνες αργότερα.

Διαγνώστηκε από τους νευρολόγους δυσαρθρία, δηλαδή έλλειμμα λόγου που προκαλείται από προβλήματα ελέγχου των μυών που εμπλέκονται στην παραγωγή ομιλίας. Πρόκειται για μια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα διαφόρων σοβαρότατων παθήσεων ή λήψης ναρκωτικών ή φαρμακευτικών ουσιών. Η ασθενής παρέμεινε για νοσηλεία μία ημέρα, χωρίς να διαγνωστεί κάποια σοβαρή πάθηση, όπως π.χ. εγκεφαλικό, μυασθένεια ή Πάρκινσον, και έλαβε εξιτήριο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2021, η γυναίκα επισκέφθηκε και πάλι τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ζητώντας να την δουν νευρολόγοι. Διαπιστώθηκαν διαταραχές δερματικης αίσθησης και έλαβε εξιτήριο έπειτα από ένα 24ωρο.

Στο τέλος Απριλίου, κι ενώ είχε χάσει την Ίριδα και είχε ξεκινήσει ο Γολγοθάς της Τζωρτζίνας από τις πρώτες ημέρες του μήνα στο ίδιο νοσοκομείο, η μητέρα εισήχθη για μια μέρα στην Καρδιολογική κλινική, έχοντας εκδηλώσει καρδιακή ανεπάρκεια, που επίσης δεν αποδόθηκε σε συγκεκριμένη πάθηση.

Οι γιατροί στις πρόσφατες νοσηλείες της διαπίστωσαν ότι «πρόκειται για προβληματική προσωπικότητα», ενώ η αναδρομή στον ιατρικό της φάκελο, τους έδειξε ότι είχε νοσηλευτεί στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και τον Ιανουάριο του 2012.

Σε ηλικία 23 χρόνων είχε εισαχθεί, καθώς είχε υποστεί φαρμακευτική δηλητηρίαση, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν η λήψη της υπερβολικής ποσότητας φαρμάκων έγινε κατά λάθος ή με τη θέληση της, αν δηλαδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here