Η Πολωνία αγοράζει 116 μεταχειρισμένα άρματα μάχης “Abrams” από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

0
29

Η Πολωνία προχωρά στην εξαγορά 116 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης “Abrams” από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του επικεφαλής Άμυνας, Μάριους Μπλάζακ.

Η Πολωνία έχει δεσμευθεί για την αύξηση των αμυντικών της δαπανών στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, υπερδιπλασιάζοντας, παράλληλα, το μέγεθος του στρατού, με σκοπό να αποτρέψει οιαδήποτε πιθανή επίθεση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

«Καταλήξαμε σε συμφωνητικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την αγορά 116 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης “Abrams”, με προνομιακούς όρους», ανέφερε ο κ. Μπλάζακ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα «ενισχύσει σε υπερθετικό βαθμό την αμυντική “θωράκιση” της Πολωνίας».

Τούτη η συμφωνία, προστίθεται στη σύμβαση για την απόκτηση 250 αρμάτων μάχης “Abrams”, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Ματέους Μοραβιέτσκι: «Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από τους Χίτλερ και Στάλιν»

«Πρέπει να εξαλειφθεί η τερατώδης ιδεολογία του Ρώσου τυράννου», τόνισε στις 11/ο5, ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ούτε σαν τον Χίτλερ, ούτε σαν τον Στάλιν· δυστυχώς, αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν η Ευρώπη δεν τον σταματήσει, θα στρέψει περαιτέρω τις ρωσικές δυνάμεις προς εμάς.

Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πού θα σταματήσουμε τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Πολωνός Πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα, Telegraph.

«Ο Πούτιν κατέχει ένα οπλοστάσιο, το οποίο είναι πιο θανατηφόρο από εκείνα των Αδόλφου Χίτλερ και Ιωσήφ Στάλιν», ενώ προσέθεσε πως «επιπλέον, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ώστε να διαδώσει τις προπαγανδιστικές πληροφορίες και ιδέες του».

«Ο παγκόσμιος ιστός έχει μολυνθεί με εκατομμύρια ψευδών ειδήσεων, ο κόσμος οφείλει να δει μία “αποπουτινοποίηση”.

Η ιδεολογία του ισοδυναμεί με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό του 20ού αιώνα· αντιπροσωπεύει μία απειλή, όχι μονάχα για την Ουκρανία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να ξεριζωθεί πλήρως», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Μοραβιέτσκι.

Ο Πολωνός Πρωθυπουργός κατέληξε κατηγορώντας τη Δύση για στάση αδιαφορίας προς τις συνεχώς αυξανόμενες απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν «ως προς την καλλιέργεια ακραίων ιδεολογιών», όπως οι προαναφερθείσες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here