Η διοίκηση της ΔΕΗ, η αγορά ιδίων μετοχών, το CVC και οι 2 επιχειρηματικές οικογένειες!

0
28

Σχετικά με την ΔΕΗ θα κάνω δυο εντελώς διαφορετικές παρατηρήσεις: Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με την ενδεδειγμένη και απολύτως επιτυχημένη κίνηση της διοίκησης Στάσση να προχωρήσει σε στήριξη της μετοχής μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών!

Και ήδη αντιλαμβάνομαι ότι η κίνηση αυτή έχει απήχηση καθώς ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά ξένων και Ελλήνων μετόχων, επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών!

Άλλωστε είναι γνωστό στην πιάτσα ότι η CVC θέλει να ανεβάσει το ποσοστό της από το 10% στο 20% και μάλιστα κατά πληροφορίες φέρεται να είχε κάνει πρόταση στην κυβέρνηση στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Ακόμη την ώρα τούτη Blackrock και Fidelity στηρίζουν τη μετοχή, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες να ενδιαφέρονται για το 10% των μετοχών της ΔΕΗ.

Οπότε υπάρχει μπροστά μεγάλο στόρι που με τις κινήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ επανενεργοποιείται!

Το κυβερνητικό φιάσκο με τις ελαφρύνσεις των τιμολογίων που αντί για του υπεσχημένου 70% ήταν μόλις 30%!

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τα τιμολόγια!

Μπορεί πράγματι στην πράξη να προκύπτει μια μεγάλη ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της τάξης του 30%, η οποία ωστόσο απέχει πολύ από το 70% που είχαν τάξει οι κυβερνώντες!

Με αποτέλεσμα ένα σοβαρό και ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης για τα νοικοκυριά και την κοινωνία, αντί να χειροκροτείται, να γυρίζει εντέλει μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κατηγορείται – από το δεξιό εκλογικό της σώμα- για ψεύτικες υποσχέσεις!!!

Αυτά βεβαίως να τα βλέπουν στο Μαξίμου, γιατί τα «μεγάλα λόγια» διαφόρων δήθεν τεχνοκρατών πολιτικών ανδρών, που κάνουν υπολογισμούς της πλάκας και του ποδαριού, παρασέρνουν σε υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν!

Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, να εμφανίζονται την ώρα τούτη εκτεθημένοι!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here