Επισκευάσθηκε πλήρως ο δρόμος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, προχωρούν οι εργασίες στην παραλιακή

0
22

Το έργο για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου και στην Αθηνών – Σουνίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Το νέο οδικό δίκτυο στη διαδρομή από τη Βουλιαγμένη έως και τη Βάρκιζα, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, έχει ολοκληρωθεί με την εκπλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του φθαρμένου οδοστρώματος με νέο αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης– ασφαλτοτάπητα. Προσθέτως, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και νέα διαγράμμιση.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο ευρύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η Περιφέρεια Αττικής, εκτός από τις οδικές εργασίες, έχει προβεί στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και σε σημαντικές βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση “Ευκάλυπτα”, στο 44ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Βάρκιζας – Σουνίου», επισημάνθηκε.

Γιώργος Πατούλης: «Η παραλιακή Λεωφόρος αλλάζει όψη και γίνεται ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός δρόμος»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι «η παραλιακή Λεωφόρος μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό δρόμο, όπως είχαμε δεσμευθεί.

Με γνώμονα την ασφάλεια, σε μία Λεωφόρο με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, προχωρήσαμε σε εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, οι οποίες δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια.

Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη αξία και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, χωρίς καθυστερήσεις».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here