Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμων: Πεταμένα λεφτά δημοτών ή ανάγκη για διασκέδαση;

0
525

Αντιπαραθέσεις και διενέξεις προκαλούν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Δήμων. Η οικονομική κρίση αλλά και οι πολιτικοί διαξιφισμοί έχουν εντείνει τα τελευταία χρόνια την αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικών συμβούλων σχετικά με την αναγκαιότητα και το κόστος των εορταστικών εκδηλώσεων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται για υπέρογκα έξοδα των δήμων την στιγμή που τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης σε κοινωνικές δομές των Δήμων.

Από την άλλη, αρκετοί ισχυρίζονται ότι σήμερα, οι δημότες και η νεολαία έχουν ανάγκη την διασκέδαση ειδικά όταν αυτή τους παρέχεται δωρεάν μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων των Δήμων.

Στο Περιστέρι, δήμος πρωτοπόρος στους εορτασμούς, στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου η πλατεία όχι μόνο έχει στολιστεί αλλά παιχνίδια δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς. Ήδη εδώ και αρκετές μέρες ο Δήμος πραγματοποιεί ένας αρκετά πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Για αύριο Παρασκευή, ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει μεγάλο street party στην Βεάκη με δώρα, κεράσματα και πολλές – όπως υπόσχεται – εκπλήξεις.

Την ίδια στιγμή η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για μια “κακόγουστη εορταστική φιέστα που θα ακριβοπληρώσουν οι δημότες”.

Στο Ίλιον επίσης επικρατεί εορταστικό κλίμα, όπως όμως λένε οι κακές γλώσσες ο Νίκος Ζενέτος έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος, πίσω από τον Αντρέα Παχατουρίδη. Ωστόσο και το πρόγραμμα του Δήμου Ιλίου είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις.

Στο Αιγάλεω τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο Δήμος έχει αναοινώσει την εορταστική φωταγώγηση της πόλης, για αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω, σύλλογοι της πόλης αλλά και η μπάντα του Νίκου Τσιαμτσίκα θα τραγουδήσουν τα κάλαντα αλλά και άλλα τραγούδια συμβάλλοντας στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Χαϊδάρι. Λιτές εκδηλώσεις, εκδηλώσιες ουσίας και όχι εντυπωσιασμού όπως λένε αρκετοί δημότες.

Τελευταία έρχεται η Πετρούπολη στην οποία δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εορταστική εκδήλωση. Κάποιοι δημότες “γκρινιάζουν” για την εορταστική απουσία του δήμου, το ίδιο και κάποιοι καταστηματάρχες οι οποίοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η εορταστική κίνηση στα καταστήματα στέλνεται σε κοντινούς δήμους. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως είναι καλύτερο τα χρήματα των δημοτών να πηγαίνουν σε ουσιαστικές δράσεις και όχι σε εκδηλώσεις πανηγυρτζίδικου χαρακτήρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here